Спорт

Ботев 93 стряска конкуренцията с троен топ трансфер

  14.02.2018 15:01             
Ботев 93 стряска конкуренцията с троен топ трансфер

Ботев 93 не спира с топ трансферите. Врачанският клуб привлече в редиците си поредните впечатляващи попълнения, които ще дебютират в започващото днес в Сливен държавно лично първенство по борба за мъже и жени. В него Ботев 93 ще бъде представен от 17 състезатели. В класическия стил с триката на новия си отбор ще излязат на тепиха Николай Вичев /63 кг/ и Стоян Кубатов /72 кг/, спечелили през миналата година титли за столичните Левски и НСА-Академик, както и спортист №1 на НСА „Васил Левски“ за 2017 г. Росиан Дермански /82 кг/, заслужил този приз най-вече заради бронзовия си медал от европейското първенство за младежи до 23 г. в Бидгошч /Полша/.   

Спортист №1 на Враца Йоан Димитров ще се бори при 87-килограмовите, заедно с Мариян Маринов. Вторият в общинската 10-ка за миналата година Илиян Георгиев, Кристиян Илиев и едно от последните попълнения в Ботев 93 Светослав Николов се пускат при 82-килограмовите. Спортист №4 на Враца Стилян Найденов пък е в списъка на участниците в категория 77 кг. Треньорите Юлиян Димитров, Николай Ценов, Димитър Найденов и Ангел Петров ще разчитат за добро представяне и на: Георги Тодоров /60 кг/, Николай Иванов /67 кг/, Едуард Евтимов, Георги Берчев /72 кг/, Даниел Банков и украинеца с български паспорт Сергей Велев /98 кг/. Въпреки многото юноши в групата наставниците очакват призови класирания.

Колежката им в Ботев 93 Камелия Крумова пуска в първенството в свободния стил девойките Бойка Иванова /50 кг/ и Каролина Василева /72 кг/, с цел да трупат опит при жените. На тепиха ще излезе и врачанката от Левски Мими Христова. Схватките за нежния пол са в петък в зала „Васил Левски”.

В съдийския апарат на шампионата е включен и врачанският рефер международна категория Ангел Петров. Форматът на надпреварата ще бъде в два дни за всяка категория, съгласно новите правила, въведени от международната федерация от 1 януари.