Събития

Пенсионери вдигнаха наздравици за виното и любовта

  13.02.2018 16:00             
Пенсионери вдигнаха наздравици за виното и любовта

Възрастните хора от пенсионерски клуб „Съединение“ във Враца отбелязаха с пищен купон 14 февруари. Денят на виното и любовта събра в китния ресторант „Славянски кът 4“ вчера над 100 души - членове на клуба и техни гости и приятели от Бистрец, Паволче и Челопек.

Председателят на клуба Коста Ценов произнесе кратко слово в духа на празника. Последва конкурс за най-добро домашно бяло и червено вино, като елексирът беше оценен от компетентно тричленно жури с председател Вихър Петров. Първенците получиха атрактивни награди, след което всички присъстващи поляха празника с чаша вино, както повелява традицията на Зарезан.

Специален гост на тържеството беше общинската съветничка Цветелина Дамяновска, която приветства хората от третата възраст и им обеща пълна подкрепа и съдействие. 

На свой ред Митка Янчева, ръководител на певческа група „Маргаритки“ към ПК „Съединение“ разказа пред присъстващите легендите за Свети Трифон и традициите на празника.

„Няма любов без вино и няма вино без любов, а като прибавим и магията, наречена жена, става елексир“, пошегува се Янчева, с което спечели аплодисментите на събралите се. Последваха още мъдри мисли и анекдоти за виното и любовта, които приповдигнаха духа на присъстващите.

 „Човек трябва винаги да е пиян! Само това има значение... Но от какво? От вино, от поезия, от добродетели? Каквото си изберете, но трябва винаги да сте пияни”, посъветваха се с усмивка пенсионерите и вдигнаха тежки наздравици в чест на двамата светци – Трифон и Валентин.

Тържеството продължи с много песни, танци и добро настроение.