Лайфстайл

Погрешните схващания свързани с бисексуалността

  08.02.2018 08:20             
Погрешните схващания свързани с бисексуалността

Хората, които се самоопределят като бисексуални може да изглеждат два пъти по-влюбчиви и два пъти по-склонни към изневери, но това не е точно така. В действителност, има много погрешни схващания, свързани с тях, а най-основното е, че те са супер объркани по отношение на своята сексуалност. Ето и някои от най-често срещаните митове, които витаят около бисексуалните личности:

1. Бисексуалните са напълно объркани. Тези хора не са объркани, а просто телата им реагират сексуално, както когато видят една страхотна жена, така и когато засекат секси мъж във фитнес залата. Тоест, те могат да бъдат привлечени от представители и на двата пола, но и те като всички други си търсят партньор за сериозна връзка, с когото да си пасват емоционално.

2. Бисексуалните жени са големи мръсници. Много хора смятат, че бисексуалните жени са просто по-извратени и по-палави по отношение на секса. Истината е, че има жени с такава ориентация, които правят секс относително рядко, въпреки че имат два пъти повече възможности за избор на партньор.

3. Бисексуалните скачат от единия пол към другия, когато са наранени. Повечето хора вярват, че когато една бисексуална жена е наранена от мъж, тя минава на жени, но продължава да бъде по-силно привлечена от силния пол. Това не е точно така, защото емоционалната реакция не може да бъде метод на защита срещу потенциална болка. Всъщност така се увеличават шансовете за изпитване на още по-голяма болка.

4. Бисексуалните си мечтаят да са част от тройка. Една от популярните сексуални фантазии на мъжете е как се намират в леглото с две жени. За това мъжете вярват, че бисексуалните жени са идеални за подобен сюжет. Бисексуалните дами обаче рядко искат всичко накуп, защото и те като повечето други жени търсят „нещо истинско“.

5. Бисексуалните са всъщност хомосексуални. Хомосексуалистите вярват, че няма такова нещо като бисексуален човек, пише tialoto.bg. За тях ако една жена може да се влюби в мъж, то тя не е лесбийка и те не я приемат в техните общества. От друга страна, те смятат, че някои индивиди крият обратната си ориентация или се самозалъгват като казват, че са бисексуални. Това също е погрешно схващане.

6. Бисексуалните са по-склонни към изневери. Бисексуалността не е синоним на похот, нито пък на склонност към изневери. Тези хора също могат да бъдат в моногамна връзка, стига да открият правилния човек.

Източник: fakti.bg