Събития

Депутат: Решението за приема след VІІ клас е политическо!

  23.01.2018 15:35             
Депутат: Решението за приема след VІІ клас е политическо!

Народният представител от Обединени патриоти Красимир Богданов се обяви твърдо против орязването на профилираните паралелки в приема след VІІ клас в учебните заведения във Врачанско за сметка на професионалните. Позицията си той обяви по време на брифинг, на който се отчете пред медиите в града под Околчица за изминалата година.

Според Богданов причините за „бушуващия скандал“ с обявения миналата седмица примерен план-прием са много. По думите му освен демографската криза и миграцията, сериозна пречка се явяват многото управленски решения с политическо вмешателство, „нескопосаното“ осъществяване оптимизацията на училищата, трансформациите в броя на учениците и паралелките.

„Ние подкрепяме идеята, че трябва да има кадри за фирмите във Враца, но това не трябва да става за сметка на бъдещите лекари, икономисти, учители, адвокати и т.н. Не бива да допускаме да има дисбаланс в системата“, категоричен бе депутатът.

По думите му, решението за план-приемът е „плод на партийното решение на две дами от ГЕРБ“  и ако остане в този си вид, то те са тези, които ще бъдат отговорни за последствията от тази реформа.