Събития

Шеф на болница: Спекулации са информациите за рязане на отделения

  23.01.2018 11:58             
Шеф на болница: Спекулации са информациите за рязане на отделения

Изпълнителният директор на врачанската болница Орлин Цветков опроверга тиражираните спекулации, че се предвиждат съкращения на две отделения, като това е включено в оздравителния план за спасяване на МБАЛ „Христо Ботев“ от фалит. Местен вестник написа, че отделенията по физиотерапия и ушни, носни и гърлени болести ще хлопнат кепенците.

„Подобни твърдения не правят чест на никого, защото не помагат на ситуацията в болницата. В петък във Враца пристига заместник-министър Жени Начева, която ще обяви кое и какво ще се оптимизира. Това е предложението на здравното министерство за оздравяване на МБАЛ „Христо Ботев“, каза Цветков. Той призова и медии, и общественост към спокойствие, за да може по-бързо и ефективно да се решат финансовите проблеми. Изпълнителният директор на врачанската болница припомни, че всяко предложение се гласува и на заседание на съвета на директорите и едва тогава влиза в сила.

„През годините д-р Василев направи много за авторитета на отделението за лечение на ушни, гърлени и носни болести. Никой не бива с лека ръка да игнорира този труд, както и усилията на колегите му“, допълни Цветков по повод спекулациите, че едно от двете предложения за закриване на отделения е точно това отделение.