Спорт

3 държавни титли и бронз за борците на Ботев 93

  19.01.2018 19:28             
3 държавни титли и бронз за борците на Ботев 93

Борците на Ботев 93 спечелиха 3 златни и бронзов медал в класическия стил от програмата на държавното лично първенство за юноши в Бургас. 139 участника от 21 клуба стартираха в зала „Никола Станчев”.

Новото попълнение на врачани от Левски Светослав Николов беше безапелационен в категория 82 кг и заслужи приза за най-техничен състезател в надпреварата. Във финала той надви с технически туш Тихомир Димов от Армеец-ЦСКА. Кристов Тодоров е 11-и в категорията. С технически туш, но при 87-килограмовите Мариян Маринов от Ботев 93 надделя над Борислав Василев от Рилски спортист /Самоков/ в спора за златото. В тази категория съотборниците му Кристиян Илиев и Християн Кременски са пети.

Вторият дебютант в групата на Ботев 93 - украинецът Сергей Велев тушира на финала в категория 130 кг Петър Арнаудов от Локомотив /Пловдив/. Кристиян Любомиров от монтанския клуб е 9-и.

Едуард Евтимов от Ботев 93 трябваше да се задоволи с бронза. В срещата си при 67-килограмовите със Станимир Иванов той тушира състезателя на Атлетик /Пловдив/. Ивайло Александров от Слава /Монтана/ е 9-и, а Николай Иванов от врачанския клуб е 14-и. При 72-килограмовите Димитър Ангелов от Ботев 93 е 17-и. В категория 77 кг Габриел Иванов от Слава е на 11-о място. Съотборникът му Кирил Кирчев дели 11-12-а позиция при 97-килограмовите.   

„След 3 титли няма как да не съм доволен от представянето на момчетата. С колегите ми очаквахме Едуард също да играе финал, но той не успя да се впише в новия регламент и да възстанови за сутрешния кантар на втория ден. Кристиян и Християн, също можеха да вземат медали, но изтърваха срещите си за 3-5 място. Вярвам, че на следващото състезание те ще се качат на стълбичката”, каза за „Конкурент” треньорът в Ботев 93 Юлиян Димитров.