Събития

Три фирми искат да проектират път между Ребърково и Ботевград

  18.01.2018 16:33             
Три фирми искат да проектират път между Ребърково и Ботевград

Три са подадените оферти от фирми, които искат да изработят техническия проект за основен ремонт на третокласния път между Ребърково и Люти дол. Прогнозната стойност на поръчката е 207 000 лева без ДДС, а срокът за изпълнение – 180 дни, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“, където отвориха направените предложения. Държавата бърза с ремонта на трасето, което сега се използва като дублиращо за камиони и автомобили при катастрофа на Е79. По всяка вероятност път ІІІ-161 между Ребърково и Ботевград ще се използва при бъдещото строителство на международния път.

Кандидати за проектирането са две български и една българо-полска фирма, личи от сайта на АПИ.

В началото на седмицата от пътната агенция отвориха офертите за общо 75 км пътища в Северозападна България. 4 дружества са подали оферти, за да изготвят техническия проект за основен ремонт на третокласния път Иново – Градец – Периловец – Шишенци – Бойница – Кула. Прогнозната стойност на заданието е 100 000 лева, а срокът за изпълнение – 150 дни.

Две фирми пък са подали оферти, за да участват в изготвянето на технически проект за рехабилитацията на път IІ-14 от Видин през Кула до ГКПП Връшка чука, където е границата със Сърбия. Пътната агенция е обявила прогнозна стойност на задачата от 142 000 лева и срок за изпълнение 150 дни.