Събития

След публикация на „Конкурент“ издадоха предписание на ПГТР

  16.01.2018 16:57             
След публикация на „Конкурент“ издадоха предписание на ПГТР

Регионалната здравна инспекция във Враца е издала предписание заради студа в част от класните стаи на професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство, научи „Конкурент“. Както написа единственият всекидневник на Северозападна България, ученици подадоха сигнал, че мръзнат и затова бягат от часовете. Информацията се завъртя в социалните мрежи, а там получи и потвърждение, и отговор от директора Румяна Петрова.

Според директора на РЗИ – Враца д-р Орлин Димитров, в 4 от учебните стаи на ПГТР температурата е била по-ниска от необходимите по стандарт 18 градуса по Целзий. Проверката е извършена миналия петък, когато от РЗИ са се сезирали от материала в „Конкурент“.

От регионалното управление по образование също реагираха на нашия сигнал. Началникът Галина Евденова съобщи, че е провела разговор с директора на ПГТР Румяна Петрова, която след като е прочела материала в единствения всекидневник на Северозапада, е въвела ежедневно измерване на температурата в класните стаи. „Имам уверението на г-жа Петрова, че ръководството на ПГТР прави всичко възможно, за да осигури нормални условия за възпитаниците си в края на първия учебен срок“, каза Евденова.

Наша проверка установи, че в 4-те стаи има монтиран по още един радиатор, а температурата се мери всеки ден.