Спорт

Спартак се предаде пред BULLDOGS във „Volleymania“

  15.01.2018 12:07             
Спартак се предаде пред BULLDOGS във „Volleymania“

Спартак загуби първия си мач за тази година в любителската лига „Volleymania“. В дивизия „Б2“ врачани отстъпиха при гостуването си в София на BULLDOGS с 1:3 гейма. Двубоят се игра в залата на Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Мачът започна равностойно, но след първото техническо прекъсване Спартак дръпна в резултата и затвори частта при 25:16, след добри изяви в атака и от линията за сервис. Вторият гейм не тръгна никак добре за гостите. При първото техническо прекъсване те изоставаха с 5 т. Разликата се запази до средата на частта, след което поредица от добри сервиси на противниковия разпределител, разколеба посрещането на врачани и BULLDOGS затвори гейма при 25:13. Спартак нанесе промени в ротацията и играта продължи точка за точка. Гостите имаха 3 възможности да спечелят третата част, но допуснаха грешки и отстъпиха с 27:29. В четвъртия гейм отборът загуби хъса си за победа, въпреки доброто начало. След второто техническо прекъсване врачани не успяха да блокират и да извадят пуснатите топки на противника и загубиха с 19:25. Основната причина бе нетрадиционно неефективната атака и блокиране на съперниците. Имаше също така пропуски в посрещането и най-вече в защитата.

За Спартак играха: капитанът Владислав Карталов, треньорът Владимир Влахов, Георги Божинов, Петър Петров, Станислав Герганов, Искрен Иванов и Димитър Найденов. Следващият им мач е на 21 януари като гости на Рево Волей /София/, който в първия сблъсък победиха с 3:0.