Спорт

От Бдин разкриха детайлите около раздялата с Кебапа и Соколов

  13.01.2018 11:42             
От Бдин разкриха детайлите около раздялата с Кебапа и Соколов

От Управителния съвет на футболния Бдин поясниха за „Конкурент”, че причините за освобождаването на Цветан Цветанов-Кебапа и Александър Соколов са комплексни. Мотивът за решението не са само финансовите им претенции.

„През декември футболистите получиха аванси за ноември, а на 4 януари им бяха изплатени заплатите за октомври. Нормално е в началото на годината да има известно забавяне, при положение, че не е приет новият бюджет на общината, в който са планирани средства за клубовете. Играчите ще получат пълни заплати за ноември, въпреки че бяха разпуснати на 20-и. Правим всичко по силите си това да се случи по-скоро. През миналата година заплатите за ноември бяха изплатени в края на януари”, обясниха от управителния съвет на Бдин.

Според неофициална информация бунтът на Цветанов и Соколов е породен от това, че клубното ръководство не е удовлетворило желанието им да бъде сменен наставника Борислав Борисов.

„Няма причина да предприемем подобна стъпка, при положение, че под ръководството на настоящия треньор отборът е на второ място в Северозападната Трета лига”, казаха още от управителния съвет.

Бдин започва подготовка за пролетния дял в понеделник.