Спорт

Монтана е на полуфинал за купата след успех над Марек /Снимки/

  12.01.2018 20:17             
Монтана е на полуфинал за купата след успех над Марек /Снимки/

Монтана е на полуфинал в турнира за Купата на България по волейбол при мъжете. Пред пълните трибуни в зала "Младост" в северозападния град домакините победиха Марек Юнион-Ивкони с 3:1 /25:19, 23:25, 25:20, 27:25/. Мачът бе доста оспорван и с голям заряд.

Монтана поведе, след като в първия гейм използва успешно най-силното си оръжие – началния удар. Във втората част в игра за гостите се появи угандиецът Катбарт Малинга, който направи своя официален дебют за Марек. Играчите на Иван Тасев имаха леко предимство в началото на гейма, но блокадата на домакините ги спираше. В края, при 24:23 за дупничани атаката на Монтана излезе в аут и гостите изравниха. Третата част също беше оспорвана, но домакините натрупаха добра преднина след силна серия от сервис на Златко Кьосев. Успешна атака на Кирил Клетс, ас на Кьосев и блокада на монтанци вдигна на крака публиката в залата. В четвъртия гейм картината на полето не се промени. Монтана продължи да бъде по-стабилният тим в края. 12 пъти резултатът беше изравняван. След драматични моменти блокадата на домакините донесе последната точка в мача за 27:25. 

Треньорът на Монтана Даниел Пеев заложи на: Златко Кьосев, Иван Латунов, Константин Абаев, Аспарух Аспарухов, Борис Наков, Кирил Клетс и Добромир Иванов – либеро.

Наставникът на Марек Иван Тасев разчиташе на: Георги Топалов, Ангел Велков, Станислав Величков, Димитър Дулчев, Борислав Апостолов, Преслав Йорданов и Христо Колев - либеро.

Утре в 18.15 ч. монтанци срещат победителя от сблъсъка Пирин /Разлог/ - Добруджа /Добрич/, който започва тази вечер в 20.30 ч. Другият полуфинал в събота противопоставя Хебър и Нефтохимик. Тимът от Пазарджик отстрани Миньор /Перник/ след 3:1, а бургазлии се наложиха с 3:0 над ЦСКА. Разпределителят на Нефтохимик е аут до края на турнира, след като изкълчи глезен.