България

Топ експерт с брутални разкрития за най-масовото убийство у нас и какво се е случило с кървавия килър Бранко

  06.01.2018 21:06             
Топ експерт с брутални разкрития за най-масовото убийство у нас и какво се е случило с кървавия килър Бранко

„Кървавото зверство в Нови Искър, при което брутално бяха убити шест души и заради което цяла България трепери, не е най-масовото и страшно подобно деяние случило се у нас. Един младеж уби много души с пистолета на баща си. Това се е случило под влиянието на наскоро появилите се първа и втора част на филма „Кръстника”. Това заяви във вчерашното предаване на „Шоуто на Слави” Славчо Велков, заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства, по повод убийствата в Нови Искър.

„Трябва да отбележим, че той бе неутрализиран. Това означава, че имаше двама-трима смели мъже, единият от който е брат на телевизионната легенда Нели Терзиева. Те се намесиха и му иззеха оръжието. Но така или иначе кървавият студент Бранко загина”, каза още експертът по сигурност.

Припомняме, че най-масовото убийство в България е извършено на 25 декември 1974 година от 17-годишен ученик - Бранимир Д., който часове преди да нахлуе в общежитието, въоръжен с пистолет "Валтер" и финландски нож, гледа за пръв път филмът "Кръстникът". На 25 декември 1974 г. в 20.45 часа в студентските общежития в кв."Дървеница" е извършено убийство на 6 студенти, а 10 са ранени. Двама от тях почиват по-късно. Единият от убитите и 3-ма от ранените са чужди граждани. По-късно пред разследващите Бранко ще обясни, че е отишъл в общежитието да търси братовчедка си Елена, в която според думите му бил влюбен. 17-годишният Бранимир е задържан, но заключението на петорната съдебно-медицинска експертиза гласи, че той не трябва да носи наказателна отговорност за зловещото деяние, тъй като страда от "шизофренна психоза". Решено е, че ученикът трябва да бъде настанен в психиатричната болница в ловешкия затвор.

Блиц