Събития

Владика и кмет ще поздравят врачани за новата година

  31.12.2017 18:40             
Владика и кмет ще поздравят врачани за новата година

Тази вечер, минути след полунощ на централния градски площад "Христо Ботев" врачанският митрополит Григорий и кметът на града Калин Каменов ще поздравят събралите се врачани с настъпването на новата година. Подобно събитие се случва за първи път в най-новата история на града. Всеки от тях ще отправи своите благопожелания за успешна и благодатна 2018 г., съобщиха от врачанска митрополия.

На 1 януари, когато отбелязваме празника Обрезание Господне, както и паметта на св. Василий Велики, във Враца ще има архиерейска света литургия. Тя ще започне в 9.30 ч. в катедралния храм “Св. Апостоли”. Владиката ще предстоява богослужението заедно със свещеници от града. След края на литургията в храма ще бъде отслужен и специален чин - Новогодишен молебен, който също ще бъде оглавен от Врачанския митрополит.

На следващият ден – 2 януари – православната църква чества един от най-обичаните и почитани и у нас светии – св. Серафим Саровски. Празничната света литургия ще започне в 9 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски”. Богослужението ще оглави Врачанският митрополит Григорий, а в него ще участват свещеници от Враца.

Врачанска митрополия приканва всички православни християни да вземат молитвено участие в празничните богослужения.