България

(СНИМКИ) Кола полетя от мост

  12.12.2017 10:02             
(СНИМКИ) Кола полетя от мост

Млад мъж от Пазарджик с малък стаж като шофьор е разбил тази сутрин парапета на моста на Марица при Акумулаторния завод и се е приземил по покрив в коритото на реката.

Като по чудо младежът не е получил сериозни травми и си е тръгнал от местопроизшествието, съобщава "Марица". Малко след 9 часа там вече бяха представители на Община Пазарджик, които огледаха щетите по парапета на моста и опънаха жълта сигнална лента, предупреждаваща преминаващите пешеходци.

Вероятната причина за произшествието е несъобразена скорост, коментира специално за „Пазарджишка Марица” говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Той допълни, че екип на „Пътна полиция” вече е посетил мястото на катастрофата и е започнал разследване.

Полицаите са установили кой е собственикът на колата, а по-късно се разбрало, че именно той е шофирал по време на инцидента. Колата е с пазарджишка регистрация, марка „Опел Вектра”, с десен волан.

На водачът ще бъде търсена отговорност, защото не е информирал за инцидента на тел. 112, а здравословното му състояние е позволявало да направи това. Тепърва ще се изяснява защо шофьорът все пак не е потърсил медицинска помощ и дали по този начин не се е опитал да прикрие шофиране след евентуална употреба на алкохол или други упойващи вещества.

БЛИЦ