Спорт

Монтана отстъпи в дербито с ЦСКА /Снимки/

  11.12.2017 20:49             
Монтана отстъпи в дербито с ЦСКА /Снимки/

Монтана отстъпи у дома с 1:3 от ЦСКА в последния мач от 11-ия кръг на волейболната Суперлигата. Отделните части на дербито между третия и четвъртия във временното класиране завършиха 31:33, 24:26, 25:18 и 23:25. По този начин момчетата на Даниел Пеев не можаха да нарушат традицията да се представят несполучливо срещу „червените”.
Домакините натиснаха съперника с начален удар и след силни серии от сервис на Златко Кьосев и Кирил Клетс поведоха с 6 т. при второто техническо прекъсване. ЦСКА отговори със същото оръжие – начален удар, и изравни при 18:18. Последва равностойна игра, като и двата отбора имаха по няколко възможности да вземат гейма. Това стори ЦСКА при едно доста дълго разиграване, завършило с блокада на „червените” за 33:31.
Гостите започнаха по-добре във втората част и поведоха с 8:4. Отново силният начален удар на Клетс даде предимство за монтанци при второто задължително прекъсване. В края домакините водеха с 20:17, но отново не успяха да задържат преднината си. Геймът завърши като първия – с блокада на ЦСКА за 26:24.
Третата част бе за монтанци. Те започнаха много добре като силни сервиси на Аспарух  Аспарухов доведоха до 13:6. Играчите на Даниел Пеев този път не допуснаха изравняване и намалиха резултата. От другата страна на мрежета Ивайло Стефанов бе заменен от Пламен Шекеджиев, а в края на гейма Венцислав Георгиев отстъпи мястото си на Иван Крачев. Георгиев се завърна на полето за четвъртата част, в която драмата на полето продължи с пълна сила за крайния успех на ЦСКА.
За Монтана играха: Златко Кьосев, Иван Латунов, Константин Абаев, Аспарух Аспарухов, Борис Наков, Кирил Клетс и либерото Добромир Иванов.
За ЦСКА се състезаваха: Красимир Гайдарски, Яни Георгиев, Ивайло Стефанов, Венцислав Георгиев, Тодор Костов, Владимир Станков и Мартин Божилов – либеро.