Спорт

Децата на СКВТ Ботев са на финали, целят се в титлата /Снимки/

  10.12.2017 18:15             
Децата на СКВТ Ботев са на финали, целят се в титлата /Снимки/

СКВТ Ботев записа 3 убедителни победи над столични отбори в регионалния турнир по водна топка за деца, който се проведе във Враца. Домакините, водени от треньора Христо Левичков, се наложиха на старта над ЦДНА със 17:3. По-късно те сразиха Левски с 14:3, а в последния си мач от групата надиграха Локомотив – Никола Нанов с 14:5.

Врачани оглавиха класирането в потока и според регламента се класират директно за финалите на първенството. Втори е тимът на Локомотив – Никола Нанов, който записа победи срещу Левски и ЦДНА, и ще играе квалификации за място във финалната шестица. Трети и четвърти на турнира във Враца са Левски и ЦДНА.

„Благодаря на Ротари клуб, който ни подпомогна финансово, покривайки всички разходи по организацията и провеждането на турнира. На децата не им остана да мислят за нищо друго, а само за играта и те се справиха блестящо. Класирахме се за следващия етап без нито една загуба, с убедителна разлика и аз съм много доволен. Миналата година завършихме на 3-о място в държавното първенство за тази възраст, а сега се целим още по-нагоре“, коментира треньорът в СКВТ Ботев Христо Левичков. Сред съдиите на турнира беше бившият му колега в клуба и настоящ треньор в КПС Варна Найден Найденов.