Крими

Спипаха пияни шофьори при спец. операции

  07.12.2017 10:58             
Спипаха пияни шофьори при спец. операции

На 6 декември, на територията на Областна дирекция на МВР - Враца са проведени специализирани полицейски операции с цел:противодействие на незаконната миграция, конвенционалната престъпност, осъществяване на превенция, пресичане и разкриване на престъпления, осигуряване на обществения ред и безопасност на движението, разпространение и съхранение на акцизни стоки без български акцизен бандерол.

Проверени са 44 МПС-та, 55 души, 5 търговски обекта, пазари, паркинги и частни адреси. Установени са и нарушения.

В 2.10 ч. в с.Гложене е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“,  управляван от 61-годишния местен жител Й.Й. Пробата за алкохол на водача била положителна – 0.86 промила. Регистрационните табели на автомобила са свалени.

В 18.10 ч. във Враца, при проверка на лек автомобил „Опел Астра“,  управляван от Р.Г. /43г./ от с.Челопек, е установено, че водачът шофира след употреба на алкохол – 1.13 промила.снимката е илюстративна

По-рано през деня - в 14.31 ч. на пътя  с.Зверино - с.Ребърково, при проверка на лек автомобил ”Ситроен“, е установено, че 47-годишният водач К.Д. от Елисейна, е неправоспособен. Пробата за алкохол била  положителна – 1.38 промила. Водачът е задържан в РУ Мездра. Образувано е бързо производство.