Спорт

30 секунди не стигнаха на 10 от Ботев да бият Локо

  01.12.2017 20:32             
30 секунди не стигнаха на 10 от Ботев да бият Локо

Ботев /Вр/ и Локомотив /Сф/ завършиха 2:2 в последния си за тази година мач във Втора лига. След него врачани останаха на върха в класирането.  Преди началото на срещата двата тима почетоха с минута мълчание легендата на Ботев Сашо Ангелов, чието погребение беше днес. Тимовете излязоха с фланелки с надпис „Един за всички - всички за Криси” в подкрепа на акцията за събиране на средства в помощ на 9-годишния Кристиян Илиев от школата на Царско село, който страда от тежко заболяване.

Мощна група от София подкрепяше червено-черните, а преди началото на двубоя на скандиранията им отговори агитката на домакините. Феновете бяха опънали и транспарант "Почивай в Мир Сашо! Легендите не умират!"

След приспивното темпо през първите 25 мин. „железничарите” пропуснаха 2 възможности да открият резултата. В 28-та мин. пробив по лявото крило и прострелно центриране позволиха на Здравко Димитров да излезе сам срещу вратаря Митов, но битата от нападателя на гостите топка мина на сантиметри до дясната греда. В следващата минута Локомотив получи правото да изпълни пряк свободен удар на 22 м от голлинията. Шутът на Николай Цветков-Демона се отби в главата на Григоров и излезе в корнер. В 31-та мин. Ботев отговори с опасен изстрел на Илия Карапетров, преминал на сантиметри над напречната греда. В 44-та мин. Ивайло Михайлов завърши атака на домакините, преминала през Емил Стоев и Спас Георгиев. Капитанът на Ботев се освободи от 4-ма защитници и с премерен удар заби топката с левия крак в горния десен ъгъл на вратата зад Ефремов за 1:0.

В 60-та мин. Ботев остана с човек по-малко. Директен червен картон получи Емил Стоев, който влезе остро в краката на Иво Иванов при ситуация в центъра на терена. Локомотив бързо се възползва от численото си превъзходство и в 68-та мин. изравни. След изпълнение на корнер Николай Цветков изравни с топовен удар от 3 метра заби топката под гредата за 1:1. След попадението играта стана двуостра и съперниците пропуснаха да си отбележат нови голове. В 70-та мин. Виячки проби по десния фланг и центрира за Илия Димитров, но Митов хвана топката от главата на нападателя. В 73-та мин. Спас Георгиев се пребори за спорна топка с Бранеков и стреля слабо към вратата на Ефремов. 2 мин. по-късно пък стражът на врачани парира коварен удар на Семерджиев от 25 м в долния ляв ъгъл. След бърза контраатака в 78-та мин. Спас Георгиев беше повален в пеналта от Бранеков и главният съдия Ивайло Стоянов-Сватбата даде дузпа, но „забрави” да изгони защитника на гостите. От бялата точка потърпевшият беше безмилостен за 2:1, с което смълча агитката на гостите. Във втората минута на даденото 3-минутно продължение резервата Александър Александров с глава оформи крайното 2:2, след като врачанската защитата проспа центриране пред Митов.

За Ботев играха: Христо Митов, Атанас Кабов /58 Борислав Борисов/, Атанас Фиданин, Даниел Гаджев, Емил Стоев, капитанът Ивайло Михайлов, Иво Харизанов, Илия Карапетров /65 Атанас Димитров/, Кристиян Григоров, Петър Альошев и Спас Георгиев /90+1 Деян Иванов/.

За Локомотив ритаха: Андрея Ефремов, капитанът Александър Бранеков, Емил Виячки, Александър Горанов /84 Васил Попов/, Евгени Зюмбулев, Владимир Семерджиев /85 Александър Александров/, Здравко Димитров /63 Илиян Стефанов/, Евертон Джилио, Илия Димитров, Николай Цветков и Иво Иванов.