Спорт

Номинираха Митко, Йоло и Денис за класацията „Атлет на България”

  22.11.2017 10:25             
Номинираха Митко, Йоло и Денис за класацията „Атлет на България”

Традиционната анкета на списание „Атлетика“ за „Атлет на България“ за 2017 г. започна на 20 ноември. Сайтът www.atletikabg.com предлага възможността да гласувате за своя любим атлет. Организаторите са подбрали 18 имена на родни състезатели, които са се класирали на призови места в престижни международни шампионати, показали са високи резултати или са подобрили национални рекорди.

Между номинираните са бегачите на средни и дълги дистанции Йоло Николов и Митко Ценов от Атлет /Мездра/, както и монтанчанинът Денис Димитров /100 и 200 м/. Сред конкурентите им за призовите места са Габриела Петрова /троен скок/, Ивет Лалова /100 и 200 м/, Мирела Демирева и Тихомир Иванов /скок височина/, Радослава Мавродиева /гюле/.

Гласуването в сайта ще продължи три седмици и ще приключи на 11 декември. Финалните резултати ще бъдат обявени до 15 декември, а най-добрите български атлети ще бъдат наградени през януари 2018-а. Анкетата на списанието за „Атлет на България“ ще се проведе за 20-и пореден път. Победител за 2016 г. стана Мирела Демирева.