Събития

Назначават още 30 военни във Враца

  20.11.2017 15:40             
Назначават още 30 военни във Враца

Численият състав на военно формирование №54 990 се очаква да бъде увеличен с 30 нови щата от началото на следващата година. Добрата новина съобщи майор Симеон Цеков /на снимката/, който е начело на единственото поделение в Северозапада от 1 юли.

„Конкурсът беше обявен тази есен. В момента тече набирането на кандидатите и провеждането на медицинските прегледи. Самият конкурс ще се проведе в началото на февруари 2018 г. Надяваме се да има достатъчно кандидати, за да попълним необходимия ни брой места“, уточни командирът на военно формирование 54 990.

По думите му, през пролетта на следващата година се очаква на територията на поделението да стартират и ремонтни дейности.

 „Проектанти от министерството на отбраната вече са предприели необходимите действия. Всичко обаче зависи от бюджета на министерството“, уточни майор Симеон Цеков. Той подчерта, че сред задачите, които изпълнява поделението във Враца е и подпомагането на международния мир и сигурност. Сега военнослужещи от батальона са част от група за охрана на съветници в Кандахар.