България

АПИ отправи важен апел към всички шофьори!

  17.11.2017 20:35             
АПИ отправи важен апел към всички шофьори!

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) призовава всички шофьори да заменят летните гуми със зимни. От пътната агенция припомнят, че предстои понижение на температурите през следващите дни, а на много места в началото на новата седмица се очаква дъждът да премине в сняг.

Шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили е необходимо да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж, припомнят от АПИ.

В съобщението си агенцията припомня още, че всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMА, интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в агенцията.

Blitz.bg