Събития

"Народен съюз" раздруса общински съвет

  16.11.2017 15:41             
\

Групата на "Народен съюз за Враца", която е третата по численост в общинския съвет, поиска смяната на двама от заместник-председателите на местния парламент. По информация на „Конкурент“, е внесено писмено настояване за оттеглянето на Владимир Христов от ГЕРБ и на Цветелина Дамяновска от БСП.

От ръководството на съвета потвърдиха данните, с които разполага "Конкурент". Внесени са 3 докладни – по една за освобождаването на двамата заместници на председателя Румен Антов, а третата е за избирането на нови хора на евентуално овакантените след гласуването места, каза самият шеф на местния парламент.

В докладните се посочват и доводи. „Уволнението“ на Христов е мотивирано от системни нарушения на вътрешния правилник, особено при изказванията, при които адвокатът се отличавал с надменен и арогантен език, гарнирани и с обиди към колеги. Вносителите дадоха за пример сесията през октомври, когато Христов казал, че някои от съветниците са "под интелектуалното му равнище".

Мотивите за отстраняването на Цветелина Дамяновска са свързани с устойчивото й неявяване на сесии през последните месеци. Когато идвала на сесии червената дамабързала да зададе въпрос към кмета в началото на заседанието и след това се изнизвала от залата, без да участва в същинските дебати за настоящето и бъдещето на Враца.

За да минат поисканите от „Народен съюз“ промени, вносителите трябва да съберат 50%+1 на сесията на 28 ноември.