Konkurent
Красота

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1007 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Явор Хайтов говорил с министър Бакалов за запаленото кафе в Галиче
2014-10-24
134 0
Депутатът от коалиция „България без цензура“ заяви, че е говорил лично с министър Ивайло Бакалов за случая със запаленото кафе в село Галиче. То е…

Борован празнува
2014-10-24
149 0
Днес започнаха тържествата по случай празника на община Борован. Знамето беше тържествено издигнато от кмета инж. Десислава Тодорова и кмета на Сираково Гриша Георгиев. Местните…

Животът на 10-годишната Александра виси на косъм
2014-10-24
231 0
Три животоспасяващи операции са направили монтанските хирурзи на 10-годишната Александра, която вчера рано сутринта при все още неизяснени обстоятелства е паднала от прозорец на втория…

Явор Хайтов е готов с въпроси и за работа в комисии
2014-10-24
55 0
Явор Хайтов, депутат от Коалиция „България без цензура” за Врачанско, обяви при първата си пресконференция пред местните медии, че е готов с няколко въпроса към…