Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 00:00 1421 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Извадиха нещо чудовищно от корема на ломчанка
2016-07-01 22:26
535 0
Екип от МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ в Лом е извадил 22-килограмов тумор от корема на 45-годишна жена. Операцията е изпълнена от д-р Едуард Богомилов от…

Николай Иванов победи Венци Василев
2016-07-01 21:08
1850 0
Николай Иванов спечели гласуването и е новият областен председател на БСП във Врачанска област, научи "Конкурент". Информацията беше потвърдена от социалистите. Иванов поема властта от…

OИЦ-Враца стартира поредица от срещи
2016-07-01 20:00
133 0
С началото на месец юли екипът на ОИЦ – Враца започва  информационна кампания от срещи във всички общини от областта. Стартът беше даден с провеждане…

Иво Цветков стана „Кмет на месеца“ за юни
2016-07-01 19:00
352 0
Кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков убедително спечели конкурса „Кмет на месеца“ за юни в категорията общини с население между 20 и 50…