Konkurent
Красота

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1311 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
В новия брой на
2015-12-01
73 0
- Само за 9 месеца умряха 5 новородени във Врачанско - Митко Петров взе 4 медала на турнир - Бивш областен отстреля 208-килограмово прасе -…

От днес можем да сменим личния си лекар
2015-12-01
56 0
От днес до 31 декември здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при ново джипи, съобщиха от здравната каса във Враца.…

Конкурс за сурвачка започва в Монтана
2015-12-01
51 0
Детският комплекс „Ние, врабчетата” организира конкурс за най - красива сурвачка, изработена от природни материали, и за коледна картичка. Конкурсът е благотворителен, мотото е  „Деца…

Берковица не си дава съда
2015-12-01
49 0
Общинските съветници от всички партии и кметът на Берковица Милчо Доцов излязоха със съвместна декларация срещу намеренията на Висшия съдебен съвет  за закриване на Районния…