Konkurent
Красота

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1055 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
3 прасета с общо тегло над 400 кг отстреляха авджиите в Криводол
2014-12-18
7 0
Със завиден улов може да се похвалят авджийте от ловната дружинка в Криводол. При последния си излет майсторите с точен мерник успяха да отстрелят 3…

Шефът на
2014-12-18
12 0
Управителят на врачанската фирма „Чех Пласт” Димитър Иванов стана поредният представител на бизнеса, който се включи в благородната инициатива на Драматично-куклен театър – Враца и…

„Хобит“, „Игрите на глада“ и „Изход: Богове и царе“ въртят във Враца
2014-12-18
8 0
Тази седмица киното във Враца представя мега заглавия в своя афиш. Сред тях са „Хобит: Битката на петте армии“, „Игрите на глада: Сойка присмехулка“ и…

В новия брой на
2014-12-17
85 0
* Скандал ощети конкурса за нов шеф на съда във Враца * Цените на природния газ не трябва да скачат * Депутати от ДПС предложиха…