Konkurent
Чех пласт 2015

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1210 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Бракониер едва не умря след гонка с горски
2015-05-29
1350 0
Истински екшън се разигра в сряда вечерта край белослатинското село Враняк, научи „Конкурент“. От горското стопанство в Берковица спретнали патрул срещу незаконната сеч, която се…

Организират концерт в помощ на жена от Михайлово
2015-05-29
140 0
В събота ще се проведе благотворителен концерт в хайрединското село Михайлово в подкрепа на 35-годишната Даниела Рангелова, която страда от тежко заболяване на крака и…

Ученици се състeзаваха по знания за Христо Ботев
2015-05-29
105 0
Учениците от V клас на СОУ „Козма Тричков“ във Враца отдадоха своята почит към делото на поета-революционер с участието си във викторина за живота и…

Малина Николова посети Крайова
2015-05-29
145 0
Областният управител на Враца Малина Николова и нейният екип посетиха румънския град Крайова. Визитата бе по покана на председателя на окръжения съвет на Долж Йон…