Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 00:00 1488 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Отслужиха Божествена света литургия в храма в Търнава
2016-10-21 15:30
19 0
В село Търнава отбелязаха 125-годишнината от освещаването на храм "Св.ап.и ев.Лука". Събитието събра в обновената църква миряни и гости във вторник и започна с Божествена…

„Лъжла“ във Видин и Якимово
2016-10-21 14:15
61 0
Спектакъл на монтанския драматичен театър е включен в програмата за духовния празник на Видин - Димитровден. Представлението беше с вход свободен и се игра снощи…

Подготвиха томбола за 22 октомври
2016-10-21 13:30
109 0
Всички участници, които ще се включат в спортната проява на Община Враца по повод Световния ден на ходенето 22 октомври ще имат възможността да спечелят…

ВИДЕО: Министър Теменужка Петкова откри обновената сграда на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца
2016-10-21 12:45
427 0
На официална церемония днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри обновената училищна сграда на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“. Лентата прерязаха енергииният министър, кметът…

актуален брой на вестник Конкурент