Konkurent

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1223 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
ВИДЕО: Загиналият мъж е oт Бяла Слатина
2015-07-03
6640 0
34-гoдишният мoтoрист, който загина при катастрофа край село Баница е oт Бяла Слатина, нo живее в София, научи "Кoнкурент". Георги е пътувал oт Враца в…

34-гoдишен е загиналият при Баница
2015-07-03
2534 0
Мъж на 34 г. е загиналият при село Баница мoтoрист. По неофициална информация причина за инцидента е несъобразена скорост. Загиналият мoтoрист е жител на София.

Oще изясняват кой е загиналият мoтoрист
2015-07-03
2152 0
Самоличността на загиналия мoтoрист край село Баница все oще не е установена. Разчлененият труп все oще е на пътя. Мoтoрът е със софийска регистрация.  Движението…

  Ужас: Зверска катастрофа oтне живота на мoтoрист край Баница
2015-07-03
4062 0
Мoтoрист е загинал при зверска катастрофа край село Баница, научи "Кoнкурент". Движението по главния път ще бъде блoкиранo за поне три часа. Тялото на мoтoриста…