Konkurent

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1006 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Колоездачи въртят педали през уикенда
2014-10-23
23 0
Велорали „ROCKS‘N ROLL“ ще се проведе на 25 и 26 октомври в района на Белоградчишките скали. Проявата се организира от местния клуб „Скала“ и контактен…

С грандиозен концерт завърши проект за Белоградчишките скали
2014-10-23
31 0
На 13 октомври Белоградчик бе озарен с пищен концерт, много настроение, музика и танци. Грандиозното събитие бе във връзка с успешното приключване на проект „Съхраняване…

Представиха на форум красотите на Белоградчик
2014-10-23
37 0
Представители на община Белоградчик участваха на туристическо изложение във Вършец във връзка с регионален туристически форум на тема “Перспективи за устойчиво развитие на регионалния туристически…

Клуб „Мадона” чукна 35 години
2014-10-23
36 0
Преди дни в младежкия дом се състоя празнично тържество по повод 35-годишния юбилей на клуб на пенсионера „Мадона“. Сред гостите на празника бяха кметът на…