Konkurent
GREYKO

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1158 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Осиновена врачанка търси близките си
2015-03-27
60 0
Наташа Тодорова от Враца търси роднините си чрез фейсбук страницата „Търсим се“, с която „Конкурент“ си партнира. Жената е родена в града под Околчица на…

Вижте ценовите оферти на фирмите за ремонти из врачанските села
2015-03-27
36 0
Отвориха ценовите оферти на 11 фирми, желаещи да ремонтират инфраструктурни обекти във врачанските села. Мостове и улици в Лиляче, Бели извор, Власатица, Горно Пещене, Вировско,…

2015-03-27
29 0
Събитията във Франция и резонансът, който предизвика кървавата саморазправа с журналистите на „Шарли Ебдо”, дадоха повод за предстоящата инициатива на „Конкурент“. От години информационният лидер…

Избраха Кътовска за кмет на Мездра след 5-часов дебат
2015-03-26
263 0
Николинка Кътовска бе избрана за кмет на община Мездра. Това стана след 5-часов дебат на днешното заседание на местния парламен и две гласувания. Късно тази…