Konkurent

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1259 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Врачанин, пикал на улицата, олекна с 50 лв.
2015-09-02
513 0

Мъж от Враца, заловен да уринира на публично място, отнесе глоба в размер на 50 лв. Недоволен от наложената му санкция от местната управа,


Експерт от Община Враца чете приказки за Хитър Петър
2015-09-02
172 0
В първите дни на месец септември, двора на Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“ посрещна над 30 деца в организираната от Регионалната библиотека „Христо Ботев“ във…

Две коли се удариха на кръстовище в ж.к. Дъбника
2015-09-02
820 0
Катастрофа междеу лек автомобил „Рено“ и „Хонда“ се размина само с материални щети. Инцидентът стана малко след 16 ч. днес на кръстовище в ж.к. „Дъбника“.…

Десетки се отцепиха от БСП заради Герго Гергов
2015-09-02
337 0
Над 50 социалисти са подали молби за отчисление от общинската организация на БСП във Видин. Причината за това е желанието на социалистите да се разграничат…