Konkurent

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 863 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Киното във Враца продължава
2014-04-19
40 0
Прожекциите на 3D киното във Враца продължават. Наред с останалите хитови филми, тази седмица на голям екран ще бъде представен и филмът „Невероятния Спайдермен 2“.…

Свалиха шефката на общинския съвет в Козлодуй
2014-04-18
462 0

Председателят на общинския съвет в Козлодуй Мая Занева подаде оставка. Вчера в крайдунавския град се проведе извънредно заседание на местния парламент по предложение


Още една жена почина след касапницата при Веслец
2014-04-18
2296 0
Катастрофата, която стана снощи при разклона за село Веслец, взе още една жертва. Въпреки борбата на лекарите, още една жена от пострадалите е издъхнала снощи,…

Дядо Дометиан връчи празнични хранителни пакети на бедни видинчани
2014-04-18
70 0
На най-скръбния ден за християните - Велики Петък, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан връчи празнични хранителни пакети на крайно бедни българи от Видин, осигурени

актуален брой на вестник Конкурент