Konkurent

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 942 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Киното във Враца продължава
2014-08-02
74 0
Киното във Враца представя новите кинохитове на голям екран. В програмата от 01 до 8 aвгуст са включени „Самолети 2: Спасителен отряд“, „Как да дресираш…

ВИДЕО: Камен Костадинов: Ще направя всичко, за да бъдат хората обезщетени
2014-08-01
836 0
Народният представител от ДПС за Врачанско Камен Костадинов обиколи днес населените места в областта, в които положението след наводнението е най-тежко. Депутатът бе категоричен, че…

МВР: Над 150 къщи и сгради са наводнени във Врачанско, пращат лодките
2014-08-01
838 0
Враца Наводнен е пътят между селата Хайредин и Крива бара.Има много наводнени къщи в Бяла Слатина. Изпратена е спасителна лодка за спасяване на застрашени хора.…

Два завода са наводнени в Мездра, близо 20 души са евакуирани
2014-08-01
941 0
Падналите през последното денонощие интензивни валежи от над 50 л/ кв. м предизвикаха повсеместни наводнения в Мездра и в някои от съставните села на общината.…