Konkurent

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1241 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Общинарите на Вършец без нито едно върнато решение
2015-08-05
29 0
Нито едно решение, прието от общинския съвет във Вършец, не е върнато от губернатора на Монтана. Това показва справката на областната управа. На практика Вършец…

343 семейства в Монтанско искат помощ за първолаци
2015-08-05
33 0
Само на едно семейство в Монтанско е отказана еднократна целева помощ за първокласник. Заявленията-декларации за подпомагане на децата, които тръгват на училище, се подават до…

Монтират колони за обяви и некролози в Берковица
2015-08-05
38 0
Община Берковица монтира афишни колони за поставяне на обяви, некролози и рекламни материали, съобщиха от местната администрация. От градската управа допълват, че започва премахване на…

Поддържат парк с поливане на ръка
2015-08-05
56 0
Работници от „Еко Титан” във Видин пренасят с колички маркучи за поливане на тревните площи, дърветата и цветята в градската градина. Паркът, който се разпростира…