Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 00:00 1435 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Иван Узунов съветва: В горещините внимателно да следим кръвното си налягане
2016-07-30 13:05
163 0
Врачанският фармацевт Иван Узунов даде ценни съвети за спрявяне с жегите. Въпреки, че свършиха т. нар. Горещници, лятото е в своя разгар и е добре…

„ТеМах“ отваря врати във Враца с промоции
2016-07-30 12:04
1443 0

Нов хипермаркет отваря врати в понеделник, на 1 август, във Враца, научи „Конкурент“. Българската верига „ТеМах“ ще посрещне ранобудните си клиенти в 9 часа


Официално: Полицията задържа Христо Доков и съпругата му Миглена след скандала в община Криводол
2016-07-30 11:05
1303 0
Общинският съветник от Реформаторския блок в Криводол - Христо Доков, който е и местен лидер на РБ, и съпругата му Миглена са били задържани за…

Съветници отказаха да разделят заплатите си с основно училище
2016-07-30 10:00
234 0
Общинските съветници в Медковец отказаха да намалят възнагражденията си и със спестените пари да подкрепят основното училище в село Расово. Предложението беше внесено от  Николай…