Konkurent

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 955 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Утре част от Враца ще е без вода 17 ч,
2014-08-27
116 0
Уважаеми жители на гр. Враца, уведомяваме ви, че на 28.08.2014г-четвъртък се налага довършване на строителните дейности по изграждане на връзка между нов и съществуващия водопровод…

В новия брой на
2014-08-27
32 0
Трима кметове в болница след наводнението Подпалиха чергата на монтански бизнесмен Мъж от Берковица пробва с 20 лв. да подкупи ченгета Червените стискат кълки до…

Известен мездренчанин се пръкна в листата на БСП за Враца
2014-08-27
469 0
Йордан Гергов е новото попълнение за кандидат-депутати в листата на БСП за Враца. Известният мездренчанин влиза на шесто място в предизборната борба за народни представители…

Мизия получи 1 млн. лева за пострадалите от наводнението
2014-08-27
121 0
Един милион лева за пострадалите хора от наводненията са пристигнали в община Мизия, съобщи председателят на Общинския съвет в града Диана Вичева пред "Фокус". Вичева обясни, че…