Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 00:00 1459 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Съвременна Враца лежи върху некрополи от Средновековието
2016-08-29 23:00
94 0
Археолози проучват усилено един от средновековните некрополи във Враца. Според доц. Нарцис Торбов напълно естествено е след като при 10-годишното проучване край Вратцата е установено,…

В новия брой на
2016-08-29 22:00
131 0
- Светлин Миланов: Спечелих „Пирин фолк“ с подкрепата на „Конкурент“ - Даровити деца преминаха майсторски клас - Над 100 зрелостници повториха матурата - Разпродадоха защитни…

Тържествен ритуал събра множество на  централния площад в Криводол
2016-08-29 21:25
491 0
Панаирните дни в Криводол завършиха с грандиозен концерт на Кичка Бодурова, която разпали жителите и гостите на града снощи на сцената на стадион „Христо Ботев“.…

Откриха етнографска сбирка
2016-08-29 19:15
226 0
Откриха музейна сбирка, посветена на 30-годишнината на историческия музей в Криводол под надслов „Хубост за бъдни поколения. Приказка без начало и край за златните ръце…