Konkurent
Красота

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1016 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Тежка катастрофа във Враца, има ранени
2014-10-30
1027 0
Тежка катастрофа с три автомобила е станала тази вечер във Враца, видя екип на “Конкурент”. Пътно-транспортното произшествие е станало около 18 ч. на бул. “Васил…

Факелно шествие за убития Стефан от Берковица
2014-10-30
370 0
Жители на Берковица организират факелно шествие в памет на Стефан, който беше зверски пребит на 19 октомври. Събитието под наслов „Берковица, събуди се!“ е обявено…

Отдават под наем 63 кабинета в стоматологията
2014-10-30
100 0
Отдават под наем 63 кабинета в стоматологията във Враца. Това ще се случи, след като с решение на съветниците беше допълнена  програмата за управление и…

И САС отхвърли жалбата на Гергов
2014-10-30
146 0
Софийският апелативен съд не уважи жалбата на Герго Гергов срещу отстраняването му от длъжността кмет на Видин. Делото беше гледано на втора инстанция днес, след…