Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 00:00 1409 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Спират движението по пътя за Криводол
2016-06-01 09:35
143 0
Враца посреща празника си в работна обстановка днес с ремонти на някои от ключовите пътища в града и региона, установи проверка на „Конкурент“. От Агенция…

Честит празник, врачани!
2016-06-01 09:34
123 0
На 1 юни врачани отбелязват международния ден на детето и празника на Враца. С редица изяви жителите и гости на града под Околчица ще отбележат…

Гърмят довечера от покрива на „Хемус“
2016-06-01 09:00
499 0
Военнослужещи от врачанския батальон ще гърмят от покрива на хотел „Хемус“ и от съседната сграда на драматично-кукления театър по време на тържествения митинг-заря във Враца,…

Калин Каменов: Нека бъдем обединени и да превърнем Враца в един модерен и красив град!
2016-06-01 08:50
190 0
Г-н Каменов, много или малко е половин година в управлението на един град, в който недоволните граждани обикновено са повече от удовлетворените? И много, и…