Konkurent
Красота

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1040 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Управници чакат  доставките на пясък за зимата
2014-11-25
3 0
Кметовете от населените места в община Враца очакват доставката на пясък за предстоящия зимен сезон. По време на срещата със зам.-кмета Николай Йорданов управниците заявиха,…

Киното във Враца продължава
2014-11-25
8 0
25.11 Вторник 14:30 - Игрите на глада : Сойка - Присмехулка част 1 - 2D - 6лв. 16:30 - Кутийковците 3D - 7/8 лв. Анимационен…

В новия брой на
2014-11-24
138 0
Линейка хвърчи за препушила ученичка Търсят решение на проблема с кофите за боклук по селата Депутат иска създаване на агенция за развитие на Северозапада Прилагат…

Наградиха четирима полицаи от Враца
2014-11-24
665 0
Четирима служители на областната дирекция на МВР във Враца бяха отличени за проявена инициативност и постигнати високи професионалнирезултати. Със заповед на министъра на вътрешните работи…