Konkurent
Николай Иванов

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1282 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
2015-10-06
4 0
Врачани гледат с интерес новия филм на Ридли Скот „Марсианецът” в кино „Метропол”. 3D прожекциите се въртят по два пъти на ден. Лентата е базирана…

С нов шеф е районното в Монтана
2015-10-06
198 0
От понеделник районното управление на полицията в Монтана е с нов началник. На поста със заповед на министъра на назначен главен инспектор Илиян Филипов, който…

Информатик от Монтана с награда „Джон Атанасов”
2015-10-06
104 0
Виктор Кирилов, който завърши с пълно отличие природоматематическата гимназия в Монтана и в момента е първокурсник в Софийски университет, специалност „Софтуерно инженерство”, е удостоен с…

Враца отбелязва Световния ден на ходенето
2015-10-06
110 0
Община Враца организира проява, посветена на Световния ден на ходенето. Спортното събитие е традиционно и цели  популяризиране на по-активен и здравословен начин на живот на…