Konkurent
Чех пласт 2015

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1133 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Ломчанин, жертва на трафик, бере душа в гръцка болница
2015-03-05
89 0
55-годишен мъж от Лом, изведен нелегално в Гърция, за да изкарва пари с просия, е в много тежко състояние в болница на остров Крит. Гръцките…

Спират водата заради голяма авария във Враца
2015-03-05
364 0
"Водоснабдяване и канализация"ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария на главен водопровод, водоподаването ще бъде спряно днес до 15:00ч. в централната градска…

Посрещнаха бизнесмен от Италия с коктейл
2015-03-05
273 0
Опит за палеж разследва полицията в Бяла Слатина. Този път под ударите на пироманите попаднал 28-годишен мъж от града, който наскоро се върнал от Италия.…

Данъчните погнаха цветарките
2015-03-05
109 0
НАП започва проверки на търговците на едро с цветя в цялата страна, съобщиха от приходната администрация. Анализ на риска за укриване на печалби от произвеждащи…