Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 00:00 1401 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Стягат Ботевска работилница във Враца
2016-05-05 19:28
275 0
Община Враца, Ботевският организационен комитет и СОУ "Христо Ботев" организират Ботевска работилница в рамките на мероприятията и честванията от Ботеви дни и отбелязването на 140-годишнината…

Обменно посещение между учители се проведе в Добролево
2016-05-05 19:25
177 0
В   тридневно  посещение и обмяна на опит ще участват учители и директорът на ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ от Добролево. Инициативата е по програма „Еразъм +“…

Таланти се събраха на концерт по случай  30-годишнина на СОУ „Отец Паисий“
2016-05-05 18:41
348 0
Празничен концерт по случай 30-годишнината на профилираното обучение по изкуства в СОУ „Отец Паисий“ започна в голямата зала на Драматично-кукления театър във Враца. Събитието събира…

Ученици разиграха „Защита при бедствия”
2016-05-05 17:20
206 0
Седмокласници от видински училища взеха участие в областната ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Всеки отбор се състоеше от четирима състезатели и…