Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1349 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Врачани пощуряха по винетки от 5 лв.
2016-02-05
4051 0
Винетка с образа на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се превърна в хит сред врачани. Някои от шофьорите, сдобили се със забавния…

Зам.-кмет се включи в информационна среща
2016-02-05
149 0
Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева участва в първата информационна среща на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта, която се проведе днес в областния…

Номинираха кмета на Враца за член в управителния съвет на НСОРБ
2016-02-05
281 0
Кметът на Община Враца Калин Каменов е номиниран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Кметът на Община Враца Калин…

Бащата на Йоан: Всичко е наред, вече сме заедно
2016-02-05
448 0
Здравословното състояние на малкия Йоан е добро, това показаха последните изследвания, направени в германската клиника, в която протече лечението на 3-годишното дете от Враца. „Най-накрая,…