Konkurent
Чех пласт 2015

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 1171 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Разкопаха бул. „Втори юни”  заради повреда
2015-04-21
65 0

Кметът на Враца Николай Иванов коментира разкопаването на изцяло асфалтирания през миналата година бул. „Втори юни“. Причината е  възникнала повреда на спирателен кран в


Враца се стяга за панаир на образованието
2015-04-21
72 0
За четвърта поредна година Община Враца организира Панаир на образованието. Събитието ще се проведе на 22 април и в него ще вземат участие 15 училища…

ВМРО гостува на български форум в Македония
2015-04-21
71 0
Представители на ВМРО от Врачанско участваха в отбелязването на 5-та годишнина от учредяването на Сдружението за македонско-българско приятелство, което се в град Битоля, Република Македония.…

Назначават 17 човека към „Спорт и туризъм“
2015-04-21
193 0

Кметът на Враца Николай Иванов ще предложи на съветниците да вземат решение за назначаване на 17 човека в общинското предприятие „Спорт и туризъм“, като