Konkurent
Д вижън

Събития

Кмет помага на ограбеното семейство от Малорад

2014-02-04 00:00 1470 0

Кмет помага на ограбеното  семейство от Малорад

Финансова помощ в размер на една минимална заплата ще дари кметът на община Борован Десислава Тодорова на пребитото и ограбено семейство от село Малорад.

„Макар и бедна, нашата община ще задели тази сума, за да подпомогне на Вена и Васко Лисичкови”, обяви Тодорова. Тя добави, че съвместно с полицията, общината ще постави камери за видеонаблюдение на ключови места в Малорад.

„Селото е с най-висока престъпност. Там трябва да се увеличат силите на МВР, за да предотвратят набезите върху хората и да се намали битовата престъпност”, поясни кметът на Борован.

На пресконференция на областна дирекция на МВР във Враца стана ясно, че за село Малорад ще има втора патрулна кола, която ще обикаля през нощта.

„Това се прави за първи път в страната, но с цел да се предотвратят кражбите, ще използваме целия ресурс, за да се спокойни хората”, коментира директорът комисар Иван Кирилов.

Семейството от Малорад бе обект на брутален грабеж през почивните дни. Злосторниците, размахвайки нож, успели да задигнат 3 000 лв., които семейството събрало за дъщеря им, която е инвалид. 40-годишната жена била в съседната стая по време на обира. „Конкурент” припомня, че в петък в село Малорад ще се проведе среща с жителите на населеното място, на която ще бъдат директорът на врачанската полиция Иван Кирилов и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

 

След екшъна Вена и Васко Лисичкови се обадили на тел. 112 едва сутринта.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Разкопките на
2016-10-01 09:05
37 0
Част от статуетка на Хермес е открита при разкопки в археологическия комплекс „Калето” в Мездра. В продължение на 4 дни екипът на д-р Сергей Торбатов…

Европейските прокурори дойдоха в Монтана
2016-10-01 08:36
30 0
Четиримата магистрати, които от края на май проверяват работата на българската прокуратура дойдоха в Монтана. Те са от Великобритания, Германия, Холандия и Испания и са…

Евроексперти похвалиха работата на ДП РАО
2016-10-01 06:55
44 0
Мониторингов комитет за преглед на напредъка на дейностите по извеждане от експлоатация на първите 4 блока на атомната централа и действията на Държавно предприятие „Радиоактивни…

Ето какво вещаят метеоролозите за времето през октомври
2016-10-01 06:05
114 0
Октомври ще започне със слънчево и топло време. Промяна ще настъпи около средата на първото десетдневие, прогнозираха от НИМХ към БАН. В периода 4-7 октомври…