Konkurent
ТДМ

Здраве

Учени доказаха, че оралният секс води до сериозни болести!

2017-11-28 06:00 1106 0

Учени доказаха, че оралният секс води до сериозни болести!

Учените са установили, че оралния секс може да доведе до сериозно заболяване. Това важи особено за мъжете, които имат значително повишен риск от "раждане" на рак на главата и шията. 

Изследванията в тази област са проведени от научни специалисти от Университета "Джон Хопкинс". Те открили, че мъжете, които са правили орален секс с пет или повече партньори,са изправени пред риск от развитие на рак на главата и шията, свързан с човешкия папиломавирус. Учените твърдят, че във връзка с това мъжете трябва да слагат ваксина срещу HPV..

Рискът от попадане на човешкия папиломен вирус, който причинява рак, е по-висок при мъжете, които са сексуално активни. При жените този риск не съществува, дори при честа смяна на партньорите.

В проучването учени са анализирали данни за здравословното състояние на повече от 13 000 души, чиято възраст е между 20 и 69 години. 

Оказва се, че представителите на нежния пол нямат такъв висок риск от развитие на орална HPV инфекция при орален секс, дори ако имат много сексуални партньори. Например, жените с един партньор са имали риск от HPV честота от 1,8% сред пушачите и 0,5% от непушачите, а жените с голям брой - само 1,5%.

При мъжете рискът от заболяване е бил 1,5%, при условие че изобщо не са правили орален секс. При четири или повече сексуални партньори вероятността се е увеличила до 4% сред мъжете непушачи.

При мъжете, които пушат и са имали същия брой сексуални контакти, рискът е бил 7,1%. Сред мъжете, които не са пушили и са имали пет или повече партньори, рискът е нараснал до 7,4%. И при пушачи с пет или повече жени често срещаната инфекция достига до 15%.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Традиционни китайски методи, използвани от векове, детоксикират тялото през краката!
2018-02-20 06:00
193 0
Методите за детоксикация, които ще видите в днешната статия, се практикува в традиционната китайска медицина. Китайците ги използват от векове. Всичко, което включват, са краката, тъй като те…

Колко много болести може да се познаят по очите
2018-02-19 06:00
402 0
Здрав блясък, бяла склера, слъзна течност, никакви торбички или подпухнали клепачи - такъв трябва да е външният вид на очите ни. Всяка жена най-малко три-четири…

Ако дъвчете дъвки, задължително прочетете това, за да се предпазите от тежки заболявания в устата!
2018-02-18 06:00
509 0
Двете стави на устната кухина, както всички други стави в човешкото тяло, могат да бъдат засегнати от артрит и артроза. Причина за това е пренатоварването…

Полезни упражнения, с които да стимулираме детските сетива
2018-02-17 06:00
334 0
Допир, зрение, вкус, обоняние, слух, усещането за собственото си тяло и гравитацията - това са сензорните преживявания. Обединяването на всички тези усещания, идващи отвън и…

актуален брой на вестник Конкурент