Konkurent
ТДМ

Здраве

Учени доказаха, че оралният секс води до сериозни болести!

2017-11-28 06:00 1244 0

Учени доказаха, че оралният секс води до сериозни болести!

Учените са установили, че оралния секс може да доведе до сериозно заболяване. Това важи особено за мъжете, които имат значително повишен риск от "раждане" на рак на главата и шията. 

Изследванията в тази област са проведени от научни специалисти от Университета "Джон Хопкинс". Те открили, че мъжете, които са правили орален секс с пет или повече партньори,са изправени пред риск от развитие на рак на главата и шията, свързан с човешкия папиломавирус. Учените твърдят, че във връзка с това мъжете трябва да слагат ваксина срещу HPV..

Рискът от попадане на човешкия папиломен вирус, който причинява рак, е по-висок при мъжете, които са сексуално активни. При жените този риск не съществува, дори при честа смяна на партньорите.

В проучването учени са анализирали данни за здравословното състояние на повече от 13 000 души, чиято възраст е между 20 и 69 години. 

Оказва се, че представителите на нежния пол нямат такъв висок риск от развитие на орална HPV инфекция при орален секс, дори ако имат много сексуални партньори. Например, жените с един партньор са имали риск от HPV честота от 1,8% сред пушачите и 0,5% от непушачите, а жените с голям брой - само 1,5%.

При мъжете рискът от заболяване е бил 1,5%, при условие че изобщо не са правили орален секс. При четири или повече сексуални партньори вероятността се е увеличила до 4% сред мъжете непушачи.

При мъжете, които пушат и са имали същия брой сексуални контакти, рискът е бил 7,1%. Сред мъжете, които не са пушили и са имали пет или повече партньори, рискът е нараснал до 7,4%. И при пушачи с пет или повече жени често срещаната инфекция достига до 15%.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Ново проучване разкрива признак на кои болести е безсънието
2018-05-23 06:00
198 0
Учените са открили кои гени могат да провокират развитието на нарушения на съня, според портала Eurekalert . Материалът за изследване на учените от Калифорнийския университет…

35 невероятни факта за очите
2018-05-22 06:00
413 0
Натоварваме зрението си от сутрин до здрач, взирайки се в компютърните екрани, без да ни мигне окото. Забравяме, че нашите очи са изключително деликатни и…

Преборете гениталния херпес с тези 5 натурални средства
2018-05-21 06:00
441 0
Гениталният херпес е полово предавана инфекция. Причинява се при допир и контакт със заразен. Вирусът се нарича херпес симплекс, пише az-jenata. След заразяване симптомите на…

Пазете се много, ако човекът до вас страда от стрес или депресия! Опасно е!
2018-05-20 06:00
601 0
Канадски учени са установили, че депресията и стресът, които могат буквално да бъдат заразни, засягат биохимията на мозъка, инхибират неговата активност и унищожават структурата му.…

актуален брой на вестник Конкурент