Konkurent
ТДМ

Здраве

Учени назоваха най-полезния плод за ученици и студенти

2017-11-27 06:00 1069 0

Учени назоваха най-полезния плод за ученици и студенти

Лекарите са установили, че един продукт е способен за кратко време да засили мозъчната активност и да помогне за подготовката за изпити на ученици и студенти.

Британски учени съветват учениците и студентите по време на сесия да консумират боровинки. Те разбрали, че това зрънце помага за укрепване на мозъчната активност. В същото време то е изключително полезно и естествено средство за защита.

Лекарите проведоха експеримент с група младежи. Децата решиха прости задачи на компютъра - те трябваше да следват стрелките на екрана и да натиснат съответните бутони.

 Децата бяха разделени на две групи. Едната малко преди задачата пие боровинков сок, а другата - не. Студентите, които пият сок от боровинки, се справят със задачи 10% по-бързо и по-точно. 

Учените вярват, че това се дължи на специална комбинация от хранителни вещества, открити в боровинките. Те помагат за активирането на работата на мозъка. Изследователите вярват, че това са растителни полифеноли, които имат положителен ефект върху когнитивните способности.

 В допълнение, този ефект на боровинките ще бъде полезен за възрастните хора, за да избегнат когнитивно увреждане, свързано с възрастта.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Ново проучване разкрива признак на кои болести е безсънието
2018-05-23 06:00
198 0
Учените са открили кои гени могат да провокират развитието на нарушения на съня, според портала Eurekalert . Материалът за изследване на учените от Калифорнийския университет…

35 невероятни факта за очите
2018-05-22 06:00
413 0
Натоварваме зрението си от сутрин до здрач, взирайки се в компютърните екрани, без да ни мигне окото. Забравяме, че нашите очи са изключително деликатни и…

Преборете гениталния херпес с тези 5 натурални средства
2018-05-21 06:00
441 0
Гениталният херпес е полово предавана инфекция. Причинява се при допир и контакт със заразен. Вирусът се нарича херпес симплекс, пише az-jenata. След заразяване симптомите на…

Пазете се много, ако човекът до вас страда от стрес или депресия! Опасно е!
2018-05-20 06:00
601 0
Канадски учени са установили, че депресията и стресът, които могат буквално да бъдат заразни, засягат биохимията на мозъка, инхибират неговата активност и унищожават структурата му.…

актуален брой на вестник Конкурент