Konkurent
ТДМ

Здраве

Учени назоваха най-полезния плод за ученици и студенти

2017-11-27 06:00 944 0

Учени назоваха най-полезния плод за ученици и студенти

Лекарите са установили, че един продукт е способен за кратко време да засили мозъчната активност и да помогне за подготовката за изпити на ученици и студенти.

Британски учени съветват учениците и студентите по време на сесия да консумират боровинки. Те разбрали, че това зрънце помага за укрепване на мозъчната активност. В същото време то е изключително полезно и естествено средство за защита.

Лекарите проведоха експеримент с група младежи. Децата решиха прости задачи на компютъра - те трябваше да следват стрелките на екрана и да натиснат съответните бутони.

 Децата бяха разделени на две групи. Едната малко преди задачата пие боровинков сок, а другата - не. Студентите, които пият сок от боровинки, се справят със задачи 10% по-бързо и по-точно. 

Учените вярват, че това се дължи на специална комбинация от хранителни вещества, открити в боровинките. Те помагат за активирането на работата на мозъка. Изследователите вярват, че това са растителни полифеноли, които имат положителен ефект върху когнитивните способности.

 В допълнение, този ефект на боровинките ще бъде полезен за възрастните хора, за да избегнат когнитивно увреждане, свързано с възрастта.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Традиционни китайски методи, използвани от векове, детоксикират тялото през краката!
2018-02-20 06:00
193 0
Методите за детоксикация, които ще видите в днешната статия, се практикува в традиционната китайска медицина. Китайците ги използват от векове. Всичко, което включват, са краката, тъй като те…

Колко много болести може да се познаят по очите
2018-02-19 06:00
402 0
Здрав блясък, бяла склера, слъзна течност, никакви торбички или подпухнали клепачи - такъв трябва да е външният вид на очите ни. Всяка жена най-малко три-четири…

Ако дъвчете дъвки, задължително прочетете това, за да се предпазите от тежки заболявания в устата!
2018-02-18 06:00
509 0
Двете стави на устната кухина, както всички други стави в човешкото тяло, могат да бъдат засегнати от артрит и артроза. Причина за това е пренатоварването…

Полезни упражнения, с които да стимулираме детските сетива
2018-02-17 06:00
334 0
Допир, зрение, вкус, обоняние, слух, усещането за собственото си тяло и гравитацията - това са сензорните преживявания. Обединяването на всички тези усещания, идващи отвън и…

актуален брой на вестник Конкурент