Konkurent
ТДМ

Здраве

Учени назоваха най-полезния плод за ученици и студенти

2017-11-27 06:00 822 0

Учени назоваха най-полезния плод за ученици и студенти

Лекарите са установили, че един продукт е способен за кратко време да засили мозъчната активност и да помогне за подготовката за изпити на ученици и студенти.

Британски учени съветват учениците и студентите по време на сесия да консумират боровинки. Те разбрали, че това зрънце помага за укрепване на мозъчната активност. В същото време то е изключително полезно и естествено средство за защита.

Лекарите проведоха експеримент с група младежи. Децата решиха прости задачи на компютъра - те трябваше да следват стрелките на екрана и да натиснат съответните бутони.

 Децата бяха разделени на две групи. Едната малко преди задачата пие боровинков сок, а другата - не. Студентите, които пият сок от боровинки, се справят със задачи 10% по-бързо и по-точно. 

Учените вярват, че това се дължи на специална комбинация от хранителни вещества, открити в боровинките. Те помагат за активирането на работата на мозъка. Изследователите вярват, че това са растителни полифеноли, които имат положителен ефект върху когнитивните способности.

 В допълнение, този ефект на боровинките ще бъде полезен за възрастните хора, за да избегнат когнитивно увреждане, свързано с възрастта.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
При синузит, задължително включете тези храни в менюто си
2017-12-12 06:00
92 0
При лечението на синузит се препоръчва правилна и балансирана диета с задължителен прием на витамини. Това е необходимо, за да се помогне на тялото да…

Правете тези 8 неща, за да се отървете от бръчките
2017-12-11 06:00
268 0
Бръчките се появяват по различни причини. Първата и основна са мимиките, които правите, тъй като участват мускулите ви. При определена гримаса се опъва кожата по…

Ако ви е постоянно студено ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочетете това!
2017-12-10 06:00
749 0
Навън е студено и чувството за пронизващия хлад от ниските температури не е чуждо на никого. Когато обаче го изпитвате непрестанно, даже в затворени и…

Дами, дори и не помисляйте да причините тези 10 неща на вагината си
2017-12-09 06:00
1390 0
Всяка жена трябва да се погрижи за интимните си части, но трябва да внимава да не направи някои сериозни грешки. Здравето на вагината се предопределя…

актуален брой на вестник Конкурент