Събития

Пак се говори за Враца КОМЕНТАР

  22.10.2017 14:48             
Пак се говори за Враца КОМЕНТАР

Напоследък отново се говори за Враца. Градът пак е във водещите новини по телевизии и радиа, сайтове и вестници. За разлика от друг път обаче не става дума за брутални престъпления, за измами и кражби, за насилие и убийства, защото информациите са позитивни.

Масовото кръщение на бебета от неделния ден отново ни напомни, че имаме с какво да се гордеем, задето живеем в града под Околчица. Все пак Враца беше един от 10-те града, в които се сбучи националната кампания на ДНК.

Признавам си - на мнозина, дори и на мен, ни звучеше доста екзотично освещаването на лекарските престилки, но митрополит Григорий го направи – за първи път в България. И смея да твърдя - получи се добре!

От около година владиката доказва, че има много нови идеи и знае как да върне хората към християнската вяра. По принцип тази мисия е много трудна. Не ми се иска да казвам, че е невъзможна за региона, в който живеем. Това го знае и дядо Григорий, нали все пак е родом от Ботевград. Но въпреки това всеки ден той успява да спечели нови и нови хора в своята кауза. Все повече хора се обръщат към църквата, за да потърсят вяра, но и упование, и надежда, и смисъл на тежкия живот, който водят. Така само в рамките на 1 година новият духовен пастир успя да спечели симпатиите и любовта на хората, чиито предводител е.

 

Георги Александров, главен редактор на в. "Конкурент"