Крими

Мъж се оплете в лъжи пред ченгета заради счупено стъкло на кола

  18.10.2017 16:24             
Мъж се оплете в лъжи пред ченгета заради счупено стъкло на кола

Мъж от Вършец отнесе акт заради фалшив сигнал на телефон 112. Преди това той подлудил полицията заради счупено стъкло на колата му. Вчера 62-годишният М.М. се обадил на спешния номер и заявил, че някой е строшил задния прозорец на лекия му автомобил „Фолксваген шаран“. Няколко минути по-рано той оставил возилото си на кооперативния пазар в курортното градче. Когато се върнал видял, че стъклото било счупено.
Ченгета се отзовали на мястото и предприели разследване. Оказало се обаче, че версията на мъжа не отговаря на истината. 20 минути преди да подаде сигнала, шофьорът бил спрян от дежурен автопатрул на полицията заради строшения джам. Униформените му съставили акт за управление на неизправен автомобил. Тогава мъжът се оправдал, че прозорецът се счупил предишния ден при инцидент в гаража му.
Наглецът е прибран в районното за разпити. При снемането на обяснения той посочвал всевъзможни причини за счупеното стъкло. На униформените им писнало от лъжите и му съставили акт за фалшивия сигнал на 112. По случая е образувана преписка за проверка на данни за опит за застрахователна измама.