България

Половината бюджет за ремонта на НДК е изхарчен

  17.10.2017 13:00             
Половината бюджет за ремонта на НДК е изхарчен

45 млн. лева е общият бюджет за ремонт на НДК. Това каза изпълнителният директор на НДК Ангел Митев на брифинг в Зала 3, където ще се провеждат заседания по време на Българското председателство, съобщава Фокус.

„Имаме осигурени средства по две постановления, за 17 млн. лева и за 28 млн. лева. От тях една част сме изплатили на строителите, друга част стоят в специална сметка“, заяви той.

"В участъка около НДК ще има контролни органи. При по-големите събития няма да бъдат допускани външни посетители“, посочи Ангел Митев.

„Трябва да бъдат разплатени на строителите дейности по ремонта, за единната глобална система и за пресцентъра в Зала 6. Тези плащания остават и за в бъдеще ще бъдат платени на строителите“, обясни изпълнителният директор на НДК.

„Ще извършим реставрация на металните пластики на входа на НДК и реставрация на произведенията на изкуството“, уточни той.

„Разгънатата площ на НДК е 123 хил.кв. м. От тях са подменени 14 хил. настилки. Обновени са камерите, инсталациите, подменят се конвектори, радиатори и всички нива от 8 до 4. Всички мраморни настилки си остават във същия вид, като се реставрират“, поясни изпълнителният директор и допълни, че всичко важно за сградата се запазва.

„От тези 45 млн. бюджет са изплатени 20 млн. лева“, посочи Ангел Митев.

„Нямаме проблеми с плащането на заплатите на служителите в НДК. Имаме забавяне само в частта за ел. енергия, но се надявам, че през ноември, когато сме наситени със събития и имаме по-високи приходи, и този проблем да бъде изчистен“, коментира той.