Спорт

Златния жокер Стивън носи 3 т. на „канарчетата”

  17.10.2017 08:28             
Златния жокер Стивън носи 3 т. на „канарчетата”

Ботев /Пловдив/ продължава възхода си в Първа лига, след като в последния мач от XII кръг постигна минимален домакински успех срещу Верея с 1:0. Носителите на националната купа имаха превъзходство през целия двубой, но пробиха добре подредената отбрана на гостите едва в 67-та мин. с гол на очертаващия се като златен жокер Стивън Петков. Врачанинът влезе в 60-та мин. на мястото на Серкан Юсеин. 7 мин. по-късно Тодор Неделев се пребори за висока топка в наказателното поле, последва грешка на пазача на Петков в опита му да изчисти кълбото и таранът с №20 взриви трибуните с техничен удар с левия крак за 1:0. Победата позволи на „канарчетата” да изместят заралии от 4-та позиция в класирането. Попадението е трето за Стивън за общо 120 мин. с жълто-черната фланелка до момента, като за втори път то е с цената на 3 т.

Важен момент настъпи 5 мин. преди почивката, когато Верея остана в числено намален състав след втори жълт картон на Здравко Илиев.

Двубоят в „Коматево” бе белязан от проблеми с осветлението. Единият от четирите осветителни стълба прекъсна на два пъти, което наложи 8-минутно прекъсване между 35-та и 43-та мин. и забавяне на началото на втората част.