Събития

/ОБНОВЕНА/ Министър откри обновения двор на забавачница /СНИМКИ/

  05.10.2017 11:24             
/ОБНОВЕНА/ Министър откри обновения двор на забавачница /СНИМКИ/

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откри обновения двор на детска градина „Щастливо детство“ във Враца. Заедно с него лентата на новата придобивка прерязаха кметът на община Враца Калин Каменов и директорът на детското заведение Галя Йончева.   

На тържествената церемония по откриването присъстваха още областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет във Враца Румен Антов, Таня Борисова – ст. експерт по „Предучилищнo образование“ в РУО-Враца и Валерия Ботева – гл. координатор на проект „Красива България“.

„За мен е истинско удоволствие да присъствам на този празник. Този проект е един от 48-те по проект „Красива България“, който се реализира в страната. Общият бюджет осигурен за тях е малко над 7 млн. лв. Радвам се, че мога да видя лично резултатите тук. Впечатляващо е. Искам да поздравя кмета на Враца Калин Каменов и изпълнителите за това, че тези 251 000 лева са вложени ефективно и ползотворно. С този проект е осигурена заетост на 13 работници, 6 от които са били безработни лица. Още 13 са се обучили по време на изпълнението на дейностите и са придобили квалификация“, каза пред присъстващите социалният министър. Бисер Петков обясни още, че от

2 октомври е стартирала новата кампания за подаване на проектни предложения по проект „Красива България“ за 2018 г. и подкани кмета на Община Враца да участва отново и да има спечелени проекти.

„Това е втория проект, който реализираме по „Красива България“. Другият беше свързан с изграждането на подвижна платформа в сградата на Община Враца, която ще осигурява достъп на хората със затруднения при придвижването. Отделно беше направена и детска занималня в администрацията“, каза на свой ред кметът Калин Каменов. Градоначалникът благодари на министъра на труда и социалната политика за успешното сътрудничество и добрия диалог помежду им и пожела на малчуганите весели игри и щастливи моменти в обновеното дворно пространство.

„За мен е чест да бъдем заедно в този тържествен ден. Изказвам сърдечна благодарност на Община Враца, на МТСП, на фирмите –изпълнители на строително-монтажните дейности, с ръководител Стоян Цонев, на родителите и приятелите, и на всички съпричастни към желанието врачанските деца да се отглеждат при още по-добри условия“, каза директорът на детското заведение Галя Йончева. Значимото събитие съвпадна с международния ден на учителя, а възпитаниците на детското заведение очароваха всички с песни и танци.

Дворното пространство на ДГ „Щастливо детство“ във Враца е обновено с 250 000 лева по проект „Красива България“. Оформени са 6 детски площадки с комбинирани съоръжения, пясъчници, алеи и тревна площ, както и спортна площадка. Изцяло е подновена и рушащата се ограда с нова и стабилна констукция.

В Детска градина „Щастливо детство“ се обучават 80 деца, в 4 възрастови групи. Детското заведение има и филиал в село Три кладенци, който се посещава от 29 деца.