Спорт

Феърплей за Любимец, съперникът се събира на пожар, не знае кога е мачът

  26.09.2017 12:09             
Феърплей за Любимец, съперникът се събира на пожар, не знае кога е мачът

Двубоят между Любимец /Търнава/ и Ураган 33 /Софрониево/ от третия кръг на областната „Б” група във Врачанско започна с час по-късно, тъй като се оказа, че гостите не са разбрали кога им е мачът.

Все пак са се задействали светкавично и на пожар се събрали 10 души. 11-ият играч се появява 10 мин. след началото на мача. Домакините проявиха изключителен феърплей и вместо да запишат служебна победа, се съгласиха да изчакат своя съперник и двубоят да се състои. Куриозите продължиха и по време на срещата. В 19-та мин. бе отсъдена дузпа за търнавчани, при която футболист от Софрониево самоволно напусна терена и си заслужи червен картон. Точен от бялата точка бе завърналият се след изтърпяно 1-годишно наказание Димчо Ангелов. В началото на втората част Николай Димитров покачи на 2:0. Макар и с човек по-малко Ураган 33 не се предаде и стигна до равенство с попадения в рамките на 5 мин. В продължението на мача Любимец можеше да изкове победата, но този път Димчо Ангелов пропусна отсъдената втора дузпа.

Строител и Ботев /Попица/ завършиха 2:2. Единият от головете за гостите вкара Валери Василев, негов дебютен за ботевци. Иначе някогашният стрелец на Ботев /Рогозен/ е с 6 асистенции от началото на сезона.

Новакът Ботевъ /Брусен/ продължи успешната си серия и във Власатица срещу Искра. За победата с 4:1 с хеттрик се отличи Габриел Лисигерски /9 гола в 3 срещи/, един път се разписа и Христо Христов.

Огоста Б  -Аугуста /Хърлец/ 3:0 /сл./.

Ботевъ /Брусен/ води с пълен актив от 9 т. пред Ботев /П/ със 7 т.