Събития

ОБНОВЕНА Бойко Борисов бие първа копка на пътя до Леденика

  25.09.2017 12:09             
ОБНОВЕНА Бойко Борисов бие първа копка на пътя до Леденика

Министър-председателят идва във Враца в края на седмицата, за да се открие обновения с пари от държавата булевард „Васил Кънчов“ и да направи първа копка на дългоочаквания ремонт между града и пещелата Леденика, научи „Конкурент“.

По наши данни Бойко Борисов ще реже лентата в четвъртък. От община Враца потвърдиха визитата на премиера, която се случва по покана на кмета Калин Каменов, но уточниха, че все още не е ясно кога точно ще пристигне Борисов, тъй като програмата на премиера е натоварена. Информирани не изключиха събитие №1 за Враца да се случи и в петък.

Припомняме, че бул. „Васил Кънчов“ беше обновен изцяло с 10 000 000 лева, отпуснати от второто правителство на ГЕРБ. Средствата бяха преведени на два транша, а след края на дейностите градът под Околчица беше украсен с истински европейски булевард. Паралелно с това, след настояване на общинската управа, бяха обновени подлезите и надлезите, край които преминава трасето, бяха изградени тротоари.

Заедно с рязането на лентата, българският премиер ще направи и първа копка на ремонта на пътя до пещерата Леденика.

На 17 август т.г. беше подписан договор за трасето между Агенция „Пътна инфраструктура“ и консорциумът ДЗЗД „Пътища Северозапад“ за рехабилитгация на отсечка, дълга 17.048 км. Стойността на обекта е 13 664 574 лева.