Събития

Избори в Криводол - веднага! КОМЕНТАР

  24.09.2017 13:41             
Избори в Криводол - веднага! КОМЕНТАР

Едно събитие от дългите почивни дни - разкритата наркоплантация край Ракево, ме убеди в необходимостта от незабавни избори в Криводол. Веднага трябва да се проведе вот за общински съветници!

Защото някои от членовете на местния парламент в Криводол не знаят точно какво работят и какви задължения са им делегирали избирателите. Няма да споменавам имена, защото много обидчиви съветници са се навъдили напоследък...

Но как разумно може да се обясни присъствието на съветник край засята с канабис обширна територия? А твърденията, че дрогата е на общински терен, но съветниците не носели отговорност за това, защото било работа на кмета на Криводол? Господа общински съветници, прочетете Закона за местна администрация и местно самоуправление - там ясно е разписано, че можете и трябва да контролирате какво върши кметът на общината! Но не като се криете като катаджии в шубраците или като партизанин на разпит мълчите за това кой е собственикът на наркоплантацията. Да се правите на разследващи полицаи или прокурори, когато в биографията ви пише какви сте били неотдавна... е смешно, тъжно и жалко.

Подминавам с мълчание обвиненията на един другар към врачанските медии, който обаче трябва да знае, че закачането с журналисти със сигурност е началото на края на неговата политическа кариера. И ако не вярва, да пита хората около себе си!

А ако същото другарче знае чия е наркоплантацията, да иде и да го каже в полицията, а да не седи пред компютъра и да твърди, че собственикът й е "по-известен от папата"!

 

Георги Александров, главен редактор на "Конкурент"