Спорт

Враца приема за първи път турнири по „Футбол 5” и „Футбол 7”, отборите са разпределени в по 2 групи

  22.09.2017 12:16             
Враца приема за първи път турнири по „Футбол 5” и „Футбол 7”, отборите са разпределени в по 2 групи

За първи път Враца ще е домакин на турнири от първенствата по „Футбол 5” и „Футбол 7”, администрирани от ОС на БФС в Монтана. Надпреварите започват утре, с участието съответно на 12 и 13 тима. Преди срещите всеки отбор ще получи по една топка „Адидас” със съответния размер, изискващ се за срещите от дадените шампионати.

Заради големия брой на тимовете, заявили участие през този сезон и за да има по-равностойни мачове, формациите във във „Футбол 5” и „Футбол 7” са разпределени в по 2 групи. Двубоите в тях от двете възрасти ще се играят паралелно под формата на турнири. Утре, освен на помощния терен във Враца, мачове ще има и във Вълчедръм.

Срещите при най-малките в града под Околчица от I група са: Прециз I – Ботев II, Монтана II – Атлетик /Козлодуй/, Прециз II – Ботев I. Във „Футбол 7” съперниците са същите. Първите мачове са от 10 ч.

Двойките от II група на „Футбол 5” във Вълчедръм са: Златия 2015 – Бойчиновци и Ком /Берковица/ - Вършец 2012. Във „Футбол 7” ще има още един мач, противопоставящ Поломие /Лом/ и Сантос /Долно Белотинци/.

В неделя стартира и първенството по „Футбол 9“. Двубоите в I кръг са: Монтана – Златия 2015, Ком – Ленчо /Якимово/, Ботев /Вр/ - Септември /Медковец/ и Прециз – Поломие.