Събития

Замириса на асфалт и по пътища край Враца СНИМКИ

  20.09.2017 16:28             
Замириса на асфалт и по пътища край Враца СНИМКИ

Започна ремонтът на пътища от четвъртокласната общинска пътна мрежа на община Враца, научи „Конкурент“. Информацията беше потвърдена от главния изпълнител на текущия ремонт – фирма „Пътстройинженеринг“ АД.

За изпълнение са предоставени отсечки по следните направления: път VRC 1033 - с.Костелево –/VRC 1032, Враца - Върбешница;  път VRC 1030 - с. Бели извор - с. Власатица / III-101/ и път VRC 1029 - с.Лиляче -/II-15/. Предвижда се дейностите да завършат до 5 октомври.

Средствата за ремонтните дейностите в размер на 29 000 лева  са осигурени от общинския бюджет на Враца.

Рехабилитация ще се прави на пътни участъци, които са в тежко експлоатационно състояние с множество дефекти по настилката, с намалена видимост и неефективно отводняване. Предвидените за изпълнение работи включват ремонт на пътната настилка, чрез изкърпване на единични дупки, както и цялостно  преасфалтиране на определени пътни участъци, които са в най-тежко състояние. Ще бъдат изсечени храсти и растителност с цел осигуряване на по-добра видимост. Пътните настилки ще бъдат отводнени, чрез изкопаване на земни канавки и премахване на наноси в обхвата на пътните банкети.

Припомняме, че по-рано тази година „Пътстройинженеринг“ АД изпълни ремонт на пътищата, преминаващи през селата Мраморен, Голямо Пещене, Чирен, Девене  и Три кладенци.

Ремонтните работи ще се извършват през светлата част на денонощието в периода на работния ден. За да се обезпечи безопасността на участниците в движението ще бъде въведена временна организация осигурена с необходимата пътна сигнализация.