Спорт

Ком губи своя вратар и капитан за 1 г.

  19.09.2017 20:47             
Ком губи своя вратар и капитан за 1 г.

Дисциплинарната комисия при ОС на БФС в Монтана спря за 1 г. състезателните права на вратаря и капитан на Ком /Берковица/ Асен Стефанов. Решението е взето след двубоя от IV кръг на „А” ОФГ с Шурданица, завършил 1:2. Гостите от Георги Дамяново си тръгнаха с 3-те точки след автогол във втората минута на добавеното време. От 30-ина метра Стефан Дагов върна топката към Стефанов, но той не я овладя добре и тя премина с около педя голлинията. Това беше отчетено от единия помощник съдия. Стефанов първоначално остана на мястото си, но Красимир Петров тръгна да търси обяснение от асистента. Едва в този момент и вратарят се отправи към арбитъра на тъча и го удари със свалените си ръкавици. Всичко това е описано в докладите на длъжностните лица.

Правата на Асен Стефанов са спрени на база чл. 25 от дисциплинарния правилник. Красимир Петров е наказан за 2 срещи съгласно чл. 22, ал.2, т.К.

За обида на делегата пък Петър Цветанов от щаба на Шурданица няма право да седи на резервната скамейка в следващите два мача на тима. Той е глобен и с 62.50 лв. Основанието за това е записано в чл.34, ал.2 във връзка с чл.34, ал.1, т.2 от ДП.