Спорт

Ботев би шута на Пирин след 120-минутна драма

  19.09.2017 16:12             
Ботев би шута на Пирин след 120-минутна драма

Ботев /Враца/ се класира за 1/8-финалите в турнира за купата на България, след като отстрани Пирин /Благоевград/ с 3:1 след продължения.

Срещата започна равностойно, като атаките и на двата отбора приключваха пред наказателните полета. Първият удар бе на Иво Михайлов от домакините в 11-та мин., но топката премина на метър над гредата. В 20-та мин. се получи конфликтна ситуация на терена, след като защитник на гостите влезе остро на Даниел Гаджев. Съдията обаче не показа картон на извършителя, което предизвика бурен протест от страна на ботевци, включително и на тези от резервната скамейка. В 22-та мин. врачани бяха близо до откриване на резултата, но ударът на Деян Иванов с глава бе избит от стража на благоевградчани в ъглов удар. В 35-та мин. Станислав Костов се озова в чиста позиция, но не успя да уцели топката, намирайки се на 7-8 метра от вратата. В 37-та мин. от спорен фаул Аймен Суда центрира в пеналта на домакините и Стилиян Николов вкара за 0:1. Отговорът на врачани бе светкавичен, но горната греда спаси гостите от изравняване, след като в нея попадна ударът с глава на Деян Иванов.

Възпитаниците на Сашо Ангелов започнаха ударно второто полувреме. В 47-та мин. шут на Боби Борисов беше избит пред голлинията от защитник. В 52-та мин. Борисов центрира от фланга и Тодор Чаворски с глава от 6 метра стреля в аут. Пропуск направиха и гостите в 70-та мин., когато Костов от 2 метра не успя да вкара след пас на Рениа. В 77-та мин. удар на Чаворски по диагонала беше избит от стража на Пирин в корнер, при изпълнението на който Петър Альошев се извиси над всички и с глава реализира за 1:1. В 86-та мин. реферът отмени гол на Янаки Смирнов заради спорно нарушение срещу стража Красимир Костов. В следващата атака Чаворски пропусна добра ситуация. В 89-та мин. Рениа получи втори жълт картон и Пирин остана с 10 души за продълженията.

В 101-та мин. Емил Стоев с шут от границата на пеналта реализира за 2:1. Изключителна драма настана в края на второто продължение. В 117-та мин. Костов от гостите направи стопроцентов пропуск, а в 119-та мин. Спас Георгиев от Ботев нацели напречната греда. Отбитата топка беше посрещната от Тодор Чаворски, който я търкулна в мрежата за крайното 3:1.

За Ботев играха: Николай Кръстев, Атанас Димитров, Борислав Борисов, Даниел Гаджев /65 Янаки Смирнов/, Деян Иванов /46 Тодор Чаворски/, Ивайло Михайлов, Иван Иванов, Иво Харизанов, Илия Карапетров /46 Емил Стоев/, Петър Альошев и Спас Георгиев.

За Пирин ритаха: Красимир Костов, Костадин Начев, Юлиян Попев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Тодор Паланков /95 Тодор Траянов/, Анти Рениа, Аймен Суда, Димитър Благов, Станислав Костов и Радослав Кирилов.