Крими

Кой стои зад отказалите се свидетели срещу Чоков?

  18.09.2017 10:03             
Кой стои зад отказалите се свидетели срещу Чоков?

Мнозина, които следят с интерес и очакване делата срещу скандалния кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков и тези срещу сина му Мартин, се чудят защо много свидетели в тези процеси се отказват от предварителните си показания и кой стои зад врътката.

Част от отговорите на тези въпроси ще получите, като видите публикуваната снимка. На преден план е прочулият се жител на ромската махала в Галиче Радослав Илиев. От показанията си за нанесения му жесток побой от Мартин Чоков той първо се отказа в спецсъда, а в сряда миналата седмица направи това и във врачанския окръжен съд по процеса срещу по-малкия син на Чоков.

Зад него неслучайно е Цветелина Нелова, жената на Чоков и майка на Мартин. Чоковица е основния информатор на един врачански сайт, който едва ли безвъзмездно публикува без проверка и безкритично всичките й доноси. Както и позициите на адвокатите на Чоков, които в стремежа си да го спасят, предприемат масирана атака за дискредитиране на всички свидетели за делата му в Галиче. В размирното село пък всички знаят за ролята на Чоковица  в обработката на свидетелите.

Остава прокуратурата и съдът да го научат.