Крими

Румънец влезе в къща край Е79 СНИМКИ

  12.09.2017 19:23             
Румънец влезе в къща край Е79 СНИМКИ

Румънски шофьор не успя да вземе завой и се спря в къща във видинското село Скомля. Инцидентът на международен път Е79 стана днес следобед, научи "Конкурент", преди да бъде преписан.

Водачът от северната ни съседка пътувал от Видин за Монтана, но не се съобразил с ограничението на скоростта при поредица от опасни завои в населеното място и изпуснал контрола над колата си, която се забила в къща, спирайки на сантиметри от възрастната стопанка.

За последните 10 дни това е вторият подобен инцидент във видинското село. Местните хора твърдят, че са готови да засипят с камъни международния път Е79, за да спрат тормоза, на който са подложени.

Най-страшно става през зимата, когато тежките камиони се хлъзгат към домовете и сачо чудо пази обитателите им от неизбежната смърт.

Проектът за изграждане на скоростен път между Ботевград и Видин изключва преминаването през населени места като видинските села Бела и Скомля, които са най-трудни за шофьорите особено през есента и зимата. За изграждането на подобно шосе обаче в държавния бюджет все не се намират пари.