Спорт

Росица Стаменова се пенсионира, изпратиха я с подарък (Видео)

  04.09.2017 18:36             
Росица Стаменова се пенсионира, изпратиха я с подарък (Видео)

Дългогодишният главен експерт в министерството на младежта и спорта за Северозападна България Росица Стаменова се пенсионира. Тя беше изпратена в заслужена почивка от мястото, където е преминала по-голяма част от живота й – покритата лекоатлетическа писта във Враца. Заслужилият майстор на спорта и почетен гражданин получи подарък от кмета Калин Каменов, връчен й в присъствието на министър Красен Кралев при откриването на обновеното съоръжение.

„Росица Стаменова е прославила Враца като спортист. Тя е колега, с който съм работил от позицията си на 2 места – в министерството и в общината и е човек, който през всичките тези години се е опитвал да помага за развитието на спорта в нашия град. Благодаря й от името на всички и й пожелавам, макар и извънслужебните си ангажименти, да продължава да бъде толкова ангажирана, със своя професионализъм и опит, който е натрупала. За мен беше голяма чест да работим заедно”, каза Калин Каменов.

Видимо развълнувана, Росица Стаменова сподели:

„Животът ми е минал в тази зала. Той е свързан със спорта и се надявам така да бъде и в бъдеще. Преди 40 г. влязох в залата. Хвърлих много труд, пролях доста сълзи и от радост, и от неуспехи, но в крайна сметка се гордея с 16 национални рекорди на България в дисциплините 400 м в зала, на открито и щафета, като последният все още не е подобрен”.