Крими

Биячите от Слънчевата градина се признаха за виновни

  21.08.2017 14:34             
Биячите от Слънчевата градина се признаха за виновни

Шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок са присъдите за двама от обвиняемите за боя в Слънчевата градина в Монтана. Максим Колов и Георги Георгиев се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата. То е прието от районния съд в понеделник преди обяд и присъдата е влязла в сила. Двамата вече са на свобода.

На 5 юли вечерта при масов бой на скейт площадката в Слънчевата градина пострадаха двама тийнейсжъри – 16-годишният Антон и 18-годишният Денис.

За боя бяха обвинени и арестувани трима – 22-годишният Мирослав Славков, 47-годишният Максим Колов и 51-годишният Георги Георгиев.

На 10 юли районният съд пусна Мирослав под парична гаранция от 2000 лева, а Георги и Максим останаха в ареста.Прекараха зад решетките  месец и половина – от 6 юли до 21 август.

Боят на скейт площадката взриви Монтана в началото на юли.

Всичко започнало заради лек инцидент с 4-годишното момиченце на Георги, което изневиделица се появило до една от рампите, по която летял Денис със скейта. За да не помете детето Денис скочил от дъската, но тя ударила момиченцето  и го повалила на земята. Тогава долетял бащата и се нахвърлил на  скейтъра. Приятели на тийнейджъра му се притекли на помощ, а Георги повикал Максим и Мирослав и мелето почнало. Тримата бяха задържани повече от 24 часа след инцидента, след като медиите гръмнаха.