Konkurent
ТДМ

Здраве

Специалисти разкриха кога е най-добре да ядем, пием и правим секс

2017-09-08 06:10 692 0

Специалисти разкриха кога е най-добре да ядем, пием и правим секс

Режимът по часовник може да се окаже най-доброто средство за здравословен живот, според авторите на изследване, целящо да установи по кое време от деня хората извличат максимални ползи от обичайните си занимания, пише в. "Дейли експрес". Установено е, че идеалното време за закуска е в 7.15 часа, за обяд - 12.15 ч. и за вечеря 18.00 ч. Ключът към здравословното хранене е да има равномерен прием на калории през целия ден. Ако направите леки промени в дневния си режим, това ще ви помогне да отслабнете, бъдете по активни и ефективни на работното място и дори по-добрив леголото". Допитването, обхванало 1000 души във Великобритания. На базата на получените отговори авторите му са изготвили здравословен график, насочващ към идеалното време за дейности като хранене, тренировки и дори секс:

- 6,45 - Най-подходящото време за събуждане, по възможност след продължил между седем и девет часа нощен сън.

- 7 - Идеалното време за сутрешна тренировка. Изследване е установило, че кардио упражненията на гладно водят до изгарянето на малко по-голямо количество мазнини.

- 7,15 - Около 30 минути след събуждане е най-доброто време за закуска. 84 %от участниците в допитването споделят мнението, че придържането към хранене в определено време помага в борбата срещу излишните килограми.

- 7,30 - Най-доброто време за секс - в идеалния случай 45 минути след събуждане, когато енергийните нива са повишени. Приливът на ендорфини след полов контакт помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на стрес.

- 9,45 - Идеалното време за работа. Изследване е установило, че пикът на мисловната дейност е около три часа след събуждане. По това време концентрацията, способността за запаметяване и креативността са най-високи.

- 10,45 - Най-доброто време за почивка, тъй като нивата на стрес се покачват, особено в началото на седмицата.

- 12,15 - Четири часа след закуска идва най-подходящото време за обяд. Три четвърти от участниците в допитването са споделили "осезаеми ползи" от факта, че никога не пропускат обедното хранене.

- 15,30 - Моментът за демонстриране на воля. По това време хората, които спазват диета, са най-уязвими и най-склонни да посягат към хранителни изкушения, способни да я провалят.

- 18 - Най-подходящото време за вечеря според хората, спазващи хранителен режим с цел отслабване.

- 18,10 - Най-доброто време за питие. Алкохолните напитки е препоръчително да се пият по-рано вечер, за да може черният дроб да се възстанови, преди да настъпи времето за лягане.

- 18,30 - Подходящо време за силови тренировки.

- 22,10 - Идеалното време за лягане, позволяващо 20 минути за заспиване и 90 минути за най-възстановителния сън без бързи очни движения, който обикновено е преди полунощ.

Специалисти освен това установиха, че сексуалното желание е най-силно през лятото. Две трети от анкетираните признаха, че това сезонът за секс. 16% смятаха, че този сезон е зимата, 14% пролетта и 4% есента. Алкохол преди секс често са употребявали 22% от анкетираните. В същото време 60% не смятат алкохола за важен. Най-често сексът е бил предшестван от романтична вечеря.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Масажът на точката на дълголетието подмладява и може да излекува редица болести
2018-03-23 06:00
332 0
Една японска легенда казва, че отдавна живял един щастлив човек, който получил от баща си безценни знания – знания за точката на дълголетието или точката…

Добавете тези 3 съставки в сутрешното си кафе и тялото ще Ви се отблагодари още след 1 седмица
2018-03-22 06:00
499 0
Много от ползите от кафето са известни, а в Университета в Пенсилвания са намерили начин да направят кафето по-здравословно и по-благоприятно за тялото, пише zajenata.bg.…

Няма да повярвате какво се случва с тялото ви, когато ходите редовно на сауна!
2018-03-21 06:00
497 0
Експерти от Великобритания и Финландия проведоха обширни проучвания за ефекта от редовните посещения на сауната върху човешкото тяло. В продължение на няколко години група учени изследвали…

5 кратки, но зловещи истории за епилация в зоната на бикините
2018-03-20 06:00
803 0
Красотата изисква жертва, както се казва. Кои са жертвите и какво им се случва? Тези пет анонимни жените разказват пред Vuzzfeed.com какво са преживели. "Съгласих се…

актуален брой на вестник Конкурент