Крими

Помните ли биячите на полицая от Борован? Ето на какво ги осъдиха

  16.08.2017 21:22             
Помните ли биячите на полицая от Борован? Ето на какво ги осъдиха

Биячът на полицая от Борован ще лежи 6 месеца в затвора - това стана ясно, след като в сряда районният съд в Бяла Слатина одобри споразумение между насилника и прокуратурата. Според него, 44-годишният ром Митко М. влиза незабавно зад решетките, където вече е лежал заради други провинения. Съучастникът му 36-годишният Антон А., познат в Борован като Тони Русия, ще плати известна сума на битото ченге, която е в размер до 5 000 лева. Той отървава престоя в затвора, тъй като е с чисто криминално досие.

Припомняме, че историята стана обществено достояние, след като konkurent.bg  публикува видео на побоя в хранителен магазин в Борован, извършен от двамата роми на 24 юни. България научи за насилието над служителя на МВР именно от сайта ни, тъй като инцидентът не беше описан в традиционния бюлетин на ОД на МВР. Реакцията на обществото беше недвусмислена, а след намесата на главния прокурор Сотир Цацаров, биячите на ченгето бяха задържани.

Битият Георги Цолов, на 35 г., който е служител на полицейското управление в Бяла Слатина, е бил освидетелстван като пострадал с "лека телесна повреда". От решението на районния съд в Бяла Слатина е видно, че наказателното дело №483/2017 г. се прекратява, а сключеното споразумение е окончателно. Магистратите задължават биячът да плати и 175 лева разноски по делото.