Събития

Започва панаирът в Оряхово

  16.08.2017 15:44             
Започва панаирът в Оряхово

Утре вечер откриват традиционния панаир в Оряхово, който тази година примамва стотици гости от Северозападна България с разнообразната си програма и многобройни атракции. В 19 часа кметът на общината Росен Добрев ще обяви панаирните дни за открити. Събитията от програмата започват още в 11 часа с нумизматична изложба в местния музей. В 18 часа пък в Етнографската къща ще бъде илюстрирана каква е българската сватба през годините. Концерт на победителя от „Пирин фолк“ Светлин Миланов започва на площад „Дико Илиев“ от 20.30 часа.

Безспорният гвоздей в програмата в петък е концертът на “Гъмзата брас шоу“. Известният тромпетист от „Шоуто на Слави“ – Йордан Йончев-Гъмзата забива със своята банда на централния площад в крайдунавския град. Концертът е част от Панаирните дни и започва в 21.30 ч. В музикалното събитие ще се включи и фолк певицата Гергана Димова.

По-рано през деня в панаирната програма са предвидени още ред интересни мероприятия – спортни събития, дефилир на духови оркестри, пленери и др.

След невероятното вечерно шоу заря ще озари небето над Оряхово.

Всички събития вижте в програмата: