Крими

Щракна капан за ало измамници ОБЗОР

  16.08.2017 15:28             
Щракна капан за ало измамници ОБЗОР

Полицията в Монтана е арестувала двама роми от Вършец, припечелвали като мулета на мафията на телефонните измамници, казаха от пресслужбата на областната дирекция. 37-годишния Петър Р. и 17-годишният Асен са с криминални досиета. По данни  на МВР най-вероятно двамата са част от престъпната мрежа, задигнала само за месец над 100 000 лева,  стотици златни накити и валута от възрастни хора в Монтана.

Двамата престъпници паднали в капана на ченгетата  след сигнал от 72-годишната Кръстина Г. от Монтана. Възрастната жена съобщила в полицията, че била принудена да остави всичките си пари зад табло на топлофикация на улица „Калето” в областния  град. Пенсионерката признала пред полицията, че била заплашвана и за да запази живота си , сложила в плик 14 бона и ги подпъхнала под таблото около 10,30 часа. Преди заплахите обаче мъж съобщил на бабата, че трябва да помогне на полицията за залавянето на измамниците.

Полицаите незабавно започнали издирване и спипали двамата апаши. При претърсване на паркиран до драматичния театър "Опел Зефира" с монтанска регистрация, използван от ромите, са намерени и иззети 20 450 лв, 3 мобилни телефона  със сим-карти, таблет и златни накити.

В джобовете на Петър и Асен полицаите открили още 1 220 лв, 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накита.

Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Продължава работата по изясняване на съпричастността им в извършването на телефонни измами през последните 2-3 месеца на територията на Монтана, казаха от пресслужбата на полицията.

Част от  измамените възрастни хора са видели с очите си мъжете, които прибират парите им. Криминалистите очакват  те да разпознаят апашите.

Междувременно същия ден друга баба е броила на мошениците 7 бона. 80-годишната Мария П. оставила парите под контейнер на улица „Извора” само 30 минути, след като 72-годишната Кръстина им дала 14 000 лева.

Полицията в Монтана се надява да успее да събере   достатъчно доказателства срещу двамата роми от Вършец, за да бъдат осъдени  и да стигне до главатарите на престъпната схема.