Спорт

Ботев бие, а Монтана губи с по гол разлика

  12.08.2017 18:39             
Ботев бие, а Монтана губи с по гол разлика

Ботев постигна ценна победа в Балчик, след като надви с 1:0 местния Черноморец в IV кръг на Втора футболна лига. След него врачани излязоха в челото на класирането с 9 т., колкото има и Локомотив /София/, който се наложи над Монтана днес с 1:0.

Попадението за Ботев, което имаше цената на 3 т., реализира Емил Стоев в 37-та мин. на двубоя. Врачани контролираха играта и могат да съжаляват, че не отбелязаха поне още един гол. Мачът завърши с голямо продължение, в което домакините така и не съумяха да изравнят резултата.

Тимът на Сашо Ангелов бе подкрепян от солидна агитка със зелени шалчета на градския стадион в Балчик.

В София монтанци започнаха по-активно и изпълниха серия от корнери и преки свободни удари пред вратата на "железничарите". Първият сериозен шут нанесе в 42-та мин. Николай Цветков-Демона, но той беше отразен атрактивно от вратаря на гостите Неманя Счекич. В 66-та мин. обаче стражът увисна при центриране от корнер, засечено с глава от централния защитник на домакините Емил Виячки. Пропуск в добавеното време направи Петър Атанасов от Монтана, който прати топката над вратата.

Лидер е Локомотив /Сф/ с 9 т. /5:3/, пред Ботев /Вр/ с 9 т. /7:2/ и Литекс с 8 т. /5:2/. Поражението в столицата пък остави Монтана точно над чертата с 4 т. /2:3/.