Крими

Eто какво е състоянието пострадалия при катастрофата край "Мара Врачанка"

  12.08.2017 18:12             
Eто какво е състоянието пострадалия при катастрофата край \

Състоянието на пострадалия при катастрофата при бившия ресторант "Мара Врачанка" Иля Стоевски от Бяла Слатина се подобрява. След обстойния преглед във врачанската болница лекарите устаноивили, че той има само пукнат прешлен в областта на кръста. Медиците твърдят, че истинско чудо е спасило 65-годишния жител на Бяла Слатина от тежки наранявания, съобщи една от двете му дъщери пред "Конкурент".

Екипът на "Пътна помошщ", който е закарал смачканата да неузнаваемост "Дачия" до автоморга също не вярвал, че от купчината смачкана румънска ламарина може да е излязъл жив човек.

Близки на Стоевски казаха, че в петък той е бил по работа в КАТ - Враца, за да регистрира возило на името на своята дъщеря, която също живее в Бяла Слатина. Те са категорични, че той не е работил като нелегално такси, но не отрекоха, че до пролетта е изкарвал прехраната си като таксиметров шофьор.

Както съобщи първо сайтът konkurent.bg, "Дачия"-та на Иля Стоевски се размаза в петък около обяд на пътя от Враца за Оряхово край бившия ресторант "Мара Врачанка". Водачът предприел изпреварване, но не преценил добре ситуацията, а след това, за да избегне челния удар извил рязко волана и се обърнал вдясно по посоката на движение. При ПТП-то возилото било смачкано до неузнаваемост, а водачът - закаран с линейка до Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, където бил прегледан обстойно.

След прегледа Стоевски бил освободен за домашно лечение. Предписан му е специален колан, който да минимизира движенията в кръста, за да отшуми по-бързо травмата от ПТП-то.