Спорт

13+1 формации се готвят за старта във Видинско

  09.08.2017 15:41             
13+1 формации се готвят за старта във Видинско

Два отбора възстановяват участието си в областното футболно първенство на Видин за мъже. Вчера председателят на ОС на БФС Иво Марков се срещна с ръководителите на тимовете, заявили участие в надпреварата.

„След 1-годишно прекъсване в нея се връща Дунав /Дунавци/, а след 2-годишна пауза – Венец /Орешец/. Има и новорегистриран клуб – Олимекс /Покрайна/, който ще домакинства във Видин. Засега формациите са 13, има вариант да станат 14. Окончателното решение на ОФК Ружинци ще е ясно до края на седмицата“, каза Марков за „Конкурент“. Засега отборите в първенството, което ще започне на 2 септември, са: Партизани /Макреш/, Дреновец, Балкан /Белоградчик/, Ботев /Грамада/, Тимок /Брегово/, Славия /Ново село/, Пластик /Старопатица/, който ще играе домакинските си срещи в Кула, Ботев-Д /Димово/, Олимекс, Рациария /Арчар/, Кула-04 /Кула/, Дунав и Венец. Жребият за определяне на програмата ще се тегли на 15 август. Есенният дял от първенството ще приключи с двубоите от XIII кръг на 25-26 ноември. Охраната на всички мачове ще е полицейска.

Представителите на клубовете изгледаха презентация за измененията и допълненията в правилата на играта и бяха запознати с промените в Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС през сезон 2017/2018. Ръководството на областната футболна централа им припомни също задълженията, които трябва да бъдат изчистени до датата за картотекиране на съответния отбор, както и наказанията, продължаващи да са в сила и през предстоящата спортно-състезателна година.