България

Остава слънчево, но ще има условия за градушки

  08.08.2017 15:19             
Остава слънчево, но ще има условия за градушки

В сряда преди обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места в Югозападна България и планинските райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.
Издаден е жълт код заради високи температури в цялата страна. Предупреждението е за горещо време с максимални температури над 35 градуса. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 34 и 39 градуса, за София - около 34 градуса.
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.
В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, по високите части до умерен предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 27 градуса, на 2000 м - около 19 градуса. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са в интервал 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

dariknews.bg