Събития

Признание за кмета на Видин от Български автомобилен клуб Ретро

  07.08.2017 11:35             
Признание за кмета на Видин от Български автомобилен клуб Ретро

Кметът на Община Видин Огнян Ценков получи плакет от Български автомобилен клуб  Ретро във връзка с приноса му за реализиране на Ретро парад Видин 2017, който се проведе на 5 август. Високото отличие му бе връчено днес от Иван Цолов, по чиято идея и инициатива се организира събитието. Проявата премина при изключителен интерес, със съвместните усилия на общината, Съюза на българските автомобилисти  и Авто клуб V8. В него се включиха над 120 участници от цяла България, Румъния и Сърбия.

Ценков благодари за наградата и заяви, че застава твърдо зад позицията ретро парадът да стане традиционен и да се провежда всяко лято.

„Български автомобилен клуб Ретро е най-старият в България и единственият, признат по международните стандарти и може да лицензира един автомобил и да му даде сертификат, че е ретро“ – каза Иван Цолов, който също получи плакет от клуба. Двамата с видинския кмет споделиха удовлетворението си от постигнатия голям успех с организирането на първия по рода си ретро парад в нашия град. Те се обединиха около позицията от догодина той да се провежда с международно участие.